You are here

Kεφαλαιοποίηση κερδών στη Σοφοκλέους

06/08/2003 13:58
Οι ρευστοποιήσεις συνεχίζονται στη Σοφοκλέους με αποτέλεσμα στην πλειοψηφία τους οι τιμές των μετοχών να καταγράφουν απώλειες.

Σε χαμηλότερα επίπεδα η αξία των συναλλαγών, η οποία διατηρείται σε χαμηλότερα επίπεδα και ξεπερνά ελαφρώς τα 90 εκατ. ευρώ, στοιχείο που σύμφωνα με τους αναλυτές αποδεικνύει ότι οι επενδυτές δεν «ξεπουλούν» μετοχές, αλλά κεφαλαιοποιούν κέρδη με αφορμή τα συμβαίνοντα στην Ευρώπη - ως αποτέλεσμα και των αρνητικών για την ανεργία στοιχείων στις ΗΠΑ (που έπληξαν χθες τη Wall Street) στα οποία προστέθηκαν σήμερα αντίστοιχα νέα από την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τη Γερμανική.

Ο Γ.Δ. διατηρεί απώλειες άνω του 1% και ακολουθεί διακυμάνσεις πάνω από τα επίπεδα των 2.150 μονάδων όπου φαίνεται ότι υπάρχει μια ουσιαστική βάση στήριξης των τιμών.

Στους επιμέρους κλάδους σημειώνουμε τις μεγάλες πιέσεις στη μετοχή του ΟΤΕ που υποχωρεί σε ποσοστό 2,48% με την τιμή να επιχειρεί ισορροπία τρόμου στα επίπεδα των 11 €.

Αντίθετα στις τράπεζες υπάρχουν κάποιες αντοχές ενώ οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώνονται σε μετοχές που κατέγραφαν ράλι στις συνεδριάσεις που προηγήθηκαν.

Τέλος η αναλογία κερδισμένων / χαμένων μετοχών διαμορφώνεται στο 1/3.