You are here

Κεραυνός εν αιθρία για τη διοίκηση τα σχέδια αποκρατικοποίησης του ΟΑΚΑ

20/05/2016 14:06
Η διοίκηση του ΟΑΚΑ δεν γνώριζε για τα σχέδια αποκρατικοποίησής του, ενώ ενημερώθηκε για όλα αυτά από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, υποστηρίζει αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΚΑ, Ηλίας Αρκούδης.

«Δεν είχαμε ιδέα, το πληροφορηθήκαμε με την κατάθεση στη Βουλή κι έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ίσως να μην το ήξερε καν η αθλητική ηγεσία. Έχουμε επικοινωνήσει με το υπουργείο και περιμένουμε ενημέρωση», δήλωσε στον “ΣΠΟΡ FM 94,6” ο κ. Αρκούδης.

Όσο για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό, είπε: «Πρακτικά το υπερταμείο μπορεί να κάνει οτιδήποτε, να το πουλήσει, να το νοικιάσει ή οτιδήποτε άλλο».

Φυσικά τα προβλήματα από μία τέτοια εξέλιξη θα είναι μεγάλα. «Το ΟΑΚΑ είναι η καρδιά της αθλητικής προετοιμασίας όλων των ομοσπονδιών. Δεν είναι μόνο η έδρα της ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο και του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στο μπάσκετ. Είναι τόσες μικρές ομοσπονδίες που δεν φαίνονται. Υπολογίζουμε ότι χιλιάδες άνθρωποι μπαίνουν καθημερινά στο ΟΑΚΑ και δεν αναφέρομαι στους φιλάθλους», τόνισε.

Ερωτηθείς για την αξία του ΟΑΚΑ, απάντησε: «Είναι τεράστια η αξία, δεν μπορώ να την υπολογίσω. Μόνο η στέγη Καλατράβα είναι ένα τεράστιο νούμερο».

Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι δεν γίνεται σωστή συντήρηση στο ΟΑΚΑ λόγω έλλειψης πόρων.

«Προσπαθούμε να βρούμε λεφτά από την Περιφέρεια γιατί τα κρατικά είναι πάρα πολύ λίγα. Δεν έχουμε τα χρήματα να κάνουμε βαριά συντήρηση, δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική συντήρηση εδώ και χρόνια», επισήμανε.