You are here

Κινήσεις με άρωμα εκλογών από τον Μητσοτάκη

18/03/2019 15:18

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιδίδονται σε μια σειρά κινήσεων, στον δρόμο προς τις κάλπες, με στόχο την πρωτιά. Ανεξαρτήτως του χρόνου που θα διεξαχθούν τελικά οι εθνικές εκλογές, όπως λένε στο γαλάζιο στρατόπεδο, τον Μάιο θα έχουμε σίγουρα εκλογές, τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές. Και με αυτό το δεδομένο ξεδιπλώνεται η στρατηγική του κόμματος, όπως αποτυπώνεται σε αρκετές εξελισσόμενες κινήσεις: 

- Περιοδείες σε όλη τη χώρα, τόσο του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και των εν ενεργεία και υποψήφιων βουλευτών. Ο πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας στη Θράκη, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να επισκεφθεί τα Ιόνια Νησιά και την Αιτωλοακαρνανία. Επίσης, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, τομεάρχες, βουλευτές, υποψήφιοι ευρωβουλευτές, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και τοπικά στελέχη θα βρεθούν σε 27 νομούς της χώρας, ενώ προγραμματίζονται ακόμη περισσότερες περιοδείες για τον Απρίλιο.  

- Συνεχής εκπαίδευση των κομματικών στελεχών. Το Σάββατο, οι αναπληρωτές γραμματείς της ΝΔ κάθισαν στα θρανία, για τον 16ο κύκλο της Πολιτικής Ακαδημίας στελεχών, με εισηγητές τον Χρήστο Ταραντίλη, τον Άκη Γεωργακέλλο και τον Ανδρέα Νικολόπουλο. Στόχος, ο υψηλότερος βαθμός εξειδίκευσης στα κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα, αλλά και η δυνατότητα προσαρμογής στις σύγχρονες επικοινωνιακές απαιτήσεις, σε ζητήματα ηγεσίας και στρατηγικής. 

- «Κλείσιμο του ματιού» στους αποδήμους. Την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου, μεταξύ άλλων, θα μιλήσει για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού καθώς και για τη φυγή των Ελλήνων εκτός χώρας, σε μια εκδήλωση των Γραμματειών Οικουμενικού Ελληνισμού και Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα θα συνεχίσει να επιδιώκει την ενίσχυση του διεθνούς του προφίλ, με τις επαφές με τους ομογάλακτούς του στο ΕΛΚ, στην τελευταία σύνοδό του πριν από τις ευρωκάλπες.  

- Ανοίγματα σε παλαιά και νέα στελέχη, καθώς και αγώνα να πειστούν οι πολίτες να μη δώσουν «χαλαρή ψήφο» στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο. «Δεν υπάρχει χώρος σε αυτές τις εκλογές για χαλαρή ψήφο. Δεν υπάρχουν εύκολες, ανέξοδες επιλογές σε μικρότερα κόμματα διαμαρτυρίας», σημείωσε στην τελευταία δημόσια παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΝΔ και διεμήνυσε πως στη δύσκολη μάχη «τους χρειάζεται όλους». Όλους τους παλιούς αγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας «που κράτησαν την παράταξή μας όρθια σε δύσκολες στιγμές», αλλά και τους νέους φίλους του κόμματος, που «για πρώτη φορά έρχονται κοντά μας και τους χρειαζόμαστε».

- Πυρετώδης προετοιμασία των ψηφοδελτίων. Ήδη έχουν ανακοινωθεί 34 ονόματα για το ευρωψηφοδέλτο, τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, απαρτίζονται από έμπειρα στελέχη και νέους ανθρώπους και με την ίδια «συνταγή» θέλει να επιλεγούν και οι υποψήφιοι βουλευτές, με ώσμωση παλιών και νέων στελεχών και με περισσότερες γυναίκες. Πάντως, ο χρόνος ανακοίνωσης της μεγάλης μάζας των υποψηφίων για τις εθνικές εκλογές θα γίνει συναρτήσει του χρόνου που αυτές θα διεξαχθούν.

- Διάδοση του θετικού αφηγήματος της ΝΔ, του κυβερνητικού προγράμματος, σε συνδυασμό με τη διαρκή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον πρωθυπουργό. «Τέσσερα πράγματα θα θυμάστε, λοιπόν, από τον κ. Τσίπρα: φόροι, ψέματα, Πρέσπες και διχασμός», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, που προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» και ότι η ΝΔ είναι «η μόνη εναλλακτική δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση».

Πηγή: Euro2day