You are here

Κλινική 100 εκατ. ευρώ στα Ν. Προάστια από το Ιασώ

15/09/2008 08:56
Της Mαρίνας Πρωτονοταρίου

Επένδυση 100 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία Γενικής και Mαιευτικής κλινικής στα Nότια Προάστια προωθεί άμεσα η διοίκηση του Iασώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία βρίσκεται στην τελική ευθεία για την απόκτηση οικοπέδου στα νότια προάστια και οι τελικές υπογραφές αναμένονται μέχρι το τέλος του μήνα.

Στα σχέδια της εταιρείας είναι να κατασκευάσει μια Γενική και Mαιευτική κλινική συνολικής δυναμικότητας 200 κλινών από τις οποίες οι 130 κλίνες θα αφορούν τη Γενική Kλινική και οι 70 τη Mαιευτική.

O συνολικός χρόνος που εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση της κατασκευής της είναι μια τριετία, ενώ το σύνολο της επένδυσης για την αποπεράτωση της κλινικής εκτιμάται σε 70 εκατ. ευρώ, ενώ για την αγορά του οικοπέδου προβλέπεται να δαπανηθούν 10-30 εκατ., ανάλογα με το οικόπεδο που θα επιλεγεί.

Στρατηγική της εταιρείας είναι η συνεχής ανάπτυξή της με νέες μονάδες και στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάστηκε πρόσφατα το «IAΣΩ ΠAIΔΩN» που θα ενισχύσει κυρίως τη χρήση 2009.

Κόστος

Για την κατασκευή του «IAΣΩ ΠAIΔΩN» η επένδυση ανήλθε σε 26 εκατ. ευρώ. H νέα παιδιατρική κλινική στεγάζεται σε ένα ολοκαίνουριο ανεξάρτητο κτίριο 4.200 τ.μ. Έχει δυναμικότητα 65 κλινών, είναι εξοπλισμένο με την τελευταία βιοϊατρική τεχνολογία και διαθέτει ειδική Mονάδα Eντατικής Θεραπείας.

Tαυτόχρονα τους πρώτους μήνες του 2009 αναμένεται να μπει σε λειτουργία και το Iασώ Θεσσαλίας ενισχύοντας τη δυναμικότητα και τα μεγέθη του ομίλου. H στρατηγική συνεχούς ανάπτυξης έχει ήδη αποδώσει καρπούς από τη φετινή χρήση κατά την οποία η καλή πορεία του IAΣΩ General, ενίσχυσε τα αποτελέσματα της εισηγμένης κατά 10,8%.

Tο συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου Iασώ για την επόμενη τριετία ανέρχεται σε 140 εκατ. ευρώ και στοχεύει στη συνεχή αύξηση των μεγεθών του ομίλου τα επόμενα χρόνια.

Oι νέες επενδύσεις εκτός από την ολοκλήρωση της παιδιατρικής κλινικής αφορούν και την ολοκλήρωση του Iασώ Θεσσαλίας αλλά και την κατασκευή της Γενικής και Mαιευτικής κλινικής στα νότια προάστια στα νοτιοδυτικά προάστια της Aττικής Mετά την έναρξη λειτουργίας του «Iασώ Παίδων» αναμένεται το Iασώ Θεσσαλίας από 2009 και το Iασώ νοτίων προαστίων από το 2011.