You are here

Κοντά σε συμφωνία για νέο CEO στην Πειραιώς

22/11/2016 09:11
Τρία κρίσιμα ζητήματα απασχόλησαν χθες το γενικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Θέμα ημερών, καθώς δεν απέχει ιδιαίτερα ο Δεκέμβριος, φαίνεται να είναι πλέον η εκλογή νέου CEO στην Τράπεζα Πειραιώς, όπως προκύπτει από τις υπάρχουσες από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πληροφορίες. Οι γνωρίζοντες τις διαδικασίες μιλούν για εξεύρεση λύσης πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ επισημαίνουν πως έχει υπάρξει νέος γύρος ανώτατων επαφών με αξιωματούχους του SSM, προκειμένου να επιτευχθεί επίλυση του προβλήματος. Aυτά, μεταξύ άλλων, προέκυψαν από τη χθεσινή συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του ΤΧΣ. Σε ό,τι αφορά τον CEO του Ταμείου, το ΤΧΣ δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τη διαδικασία, αφού αυτή καθορίζεται από selection panel και ασφαλώς από το υπουργείο Οικονομικών.

Στις αρχές Δεκεμβρίου το γενικό συμβούλιο του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα συνεδριάσει με φυσική παρουσία και όχι με τηλεδιάσκεψη, οπότε αναμένονται μέχρι τότε και εξελίξεις σε όλα τα κρίσιμα θέματα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του Ταμείου τα μέλη ασχολήθηκαν εκτενώς και με το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, θέμα το οποίο είχε θέσει πρόσφατα το ΤΧΣ και στους Θεσμούς.

Οι Θεσμοί ζήτησαν συμβιβαστική λύση στη διαφωνία που υφίσταται μεταξύ ΤΧΣ και διοίκησης ΕΤΕ, ενώ κάτι τέτοιο αναζητά και το γενικό συμβούλιο του Ταμείου, το οποίο εν πρώτοις έχει βάλει στις καλένδες το θέμα διενέργειας γενικής συνέλευσης της τράπεζας.

Πρέπει όμως να βρεθεί μία λύση που να αποκαταστήσει το κύρος του Ταμείου, σημείωναν παράγοντες με νόημα, χωρίς ωστόσο να οδηγηθεί η υπόθεση στα άκρα, δηλαδή να προκηρύξει το ΤΧΣ γενική συνέλευση οδηγώντας σε αλλαγές τη διοίκηση της ΕΤΕ

Πλην όμως και μέχρι να βρεθεί αυτή η συμβιβαστική λύση για την Εθνική Τράπεζα, ας σημειωθεί πως οι παράγοντες του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα προετοιμάζονται ακόμη και για το ενδεχόμενο της απευκταίας αυτής γενικής συνέλευσης.