You are here

Κόπωση οι Τράπεζες, στις τηλεπικοινωνίες η σκυτάλη

04/08/2003 13:39
Διατηρείται το καλό κλίμα στη Σοφοκλέους, παρά τις όποιες ρευστοποιήσεις προς αποκόμιση βραχυπρόθεσμων κερδών, κάτι που δεν προκαλεί ανησυχία, καθώς όπως λένε αναλυτές είναι καλό για την αγορά να προχωρήσει σε διόρθωση.

Να σημειωθεί, ότι νωρίτερα ο Γ.Δ. πλησίασε τα επίπεδα των 2.200 μονάδων - υψηλά ημέρας - χωρίς ωστόσο να μπορέσει να τα διασπάσει. Θετικό ωστόσο το γεγονός, ότι δεν φαίνεται να υπάρχει σοβαρή διάθεση από τους πωλητές, οι οποίοι εμφανίζονται πιο ''δραστικοί'' στις μετοχές του FTSE 20, όπου παρατηρούνται και οι όποιες ρευστοποιήσεις.

Ανοδικά συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση, οι οποίες διατηρούν τα σημαντικά κέρδη που έχουν σημειώσει από την αρχή της συνεδρίασης.

Μικρές απώλειες καταγράφει αυτή την ώρα ο τραπεζικός κλάδος, όπου παρατηρούνται κάποια σημάδια κόπωσης, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται η ανακοίνωση αποτελεσμάτων από Eurobank και Αlpha Bank.

Η κόπωση που φαίνεται στις Τράπεζες έχει ως αποτέλεσμα η σκυτάλη να έχει περάσει στις Τηλεπικοινωνίες, όπου ο ΟΤΕ επιδεικνύει μια πολύ καλή συμπεριφορά περιτριγυρίζοντας την περιοχή των 11,5 ευρώ, η οποία και αποτελεί το επόμενο σημείο αντίστασης για τον Οργανισμό.

Σε θετικό έδαφος και η Cosmote, ενώ αμετάβλητη παραμένει η μετοχή της Panafon Vodafone.

Σε καλά επίπεδα η αξία των συναλλαγών.