You are here

Κυβέρνηση: Κίνηση εντυπωσιασμού η πρόταση μομφής ΣΥΡΙΖΑ

27/01/2022 14:48

Ως κίνηση εντυπωσιασμού που συνδέεται με την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ για το πολιτικό του μέλλον, χαρακτήρισε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε εκτάκτως πριν από λίγη ώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή των Ελλήνων.

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο, επιχειρεί μία κίνηση εντυπωσιασμού».

Παράλληλα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εκτίμησε ότι η διαδικασία που θα ακολουθήσει στη Βουλή των Ελλήνων, στη συζήτηση επί της πρότασης μομφής, θα αποτελέσει μια ευκαιρία, ώστε η κυβέρνηση να εκθέσει εκ νέου το έργο της.

«Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που προβλέπεται θα φανεί ανάγλυφα, τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας. Θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία συζήτηση εφ΄ όλης τη ύλης, μια συζήτηση που οι πολίτες θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, να ακούσουν για την οικονομία, για τη θωράκιση της χώρας, για την υγεία, για το Κράτος Δικαίου, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων και για πολλά ακόμα. Θα ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της Κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «αποτυχημένη» διακυβέρνηση επί των ημερών του, την οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, το κόμμα της αντιπολίτευσης «φαντασιώνεται να επαναφέρει».
  
«Δε θα μιλήσω για τη σύγκριση, στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με τη δική του Κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.