You are here

Κυβερνητική ικανοποίηση για τα ραντεβού με τους θεσμούς

24/01/2020 15:09

To Εurogroup του Μαρτίου αποτελεί τον πρώτο κρίσιμο σταθμό για τη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με τη διεύρυνση του δημοσιονομικού χώρου, λύνοντας τη χέρια της κυβέρνησης στον σχεδιασμό των επόμενων μειώσεων φόρων. Ο ορίζοντας στο μέτωπο των πλεονασμάτων θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως πριν τον Οκτώβριο, όταν το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2021.

Ο κύκλος επαφών ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους επικεφαλής των θεσμών στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης ολοκληρώθηκε σήμερα στην Αθήνα, με τις εκτιμήσεις αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών να μεταφέρουν την αίσθηση ότι «πήγε καλά». Αργότερα σήμερα αναμένεται η έκδοση σχετικής ανακοίνωσης από τους θεσμούς.

Στο τραπέζι βρέθηκαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα που σχετίζονται με την αξιολόγηση, από τις αλλαγές στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου έως τις κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες, τις αποκρατικοποιήσεις και το ασφαλιστικό.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους σήμερα ότι τόσο το υπουργείο όσο και οι θεσμοί δεν έχουν θέσει το παραμικρό δημοσιονομικό ζήτημα στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως οι σχέσεις Βρούτση - Σταϊκούρα είναι εξαιρετικές.

Πηγή: Euro2day