You are here

Μastercard: Στήριξη των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια

12/12/2003 10:36
Η αγορά πιστωτικών καρτών στη χώρα μας ακολουθεί βραδύτερους ρυθμούς καθώς η απελευθέρωση της καταναλωτικής πίστης, με ό,τι αυτό σημαίνει για το κόστος του δανεισμού, οδήγησε αρκετούς καταναλωτές να στραφούν στο δανεισμό αντί του πλαστικού χρήματος. Παρατηρείται επιβράδυνση τόσο στο ρυθμό αύξησης των καρτών όσο και του τζίρου μέσω των καρτών, σημείωσε χθες, ο Γ. Σιδέρης, διευθυντής της ΜasterCard Εurope για την Ελλάδα και Κύπρο. Ωστόσο, στην Ελλάδα το σύνολο πιστωτικών και χρεωστικών καρτών της Μastercard ανέρχεται σε 5,3 εκατ.

Οι στόχοι της ΜasterCard για την ερχόμενη χρονιά εστιάζονται:

- στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του υπάρχοντος πελατολογίου τραπεζών και στην ενίσχυση του μέσου όρου μηνιαίων συναλλαγών των χρηστών.
- στην υποστήριξη των ελληνικών τραπεζών και στην επέκτασή τους στη βαλκανική αγορά
- στη δημιουργία προϊόντων για ΜΜΕ.

Ο κ. Σιδέρης ανέφερε ότι ο τζίρος των ΜasterCard στη χώρα μας (1/10/2002- 30/9/2003) ανήλθε στα 4,8 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 3,3 δισ. ευρώ πραγματοποιήθηκαν μέσω των χρεωστικών και τα υπόλοιπα (1,5 δισ. ευρώ) μέσω των πιστωτικών. Η ΜasterCard, επεκτείνεται δυναμικά στην ελληνική αγορά με τη ΜasterCard-Gold, η οποία θα διατίθεται πλέον και από την Εurobank Cards.