You are here

Με 5% η Dimand Real Estate στην Πειραιώς ΑΕΕΑΠ

17/09/2008 09:11
Νέος «παίκτης» εισέρχεται δυναμικά στην Πειραιώς ΑΕΕΑΠ, την επενδυτική εταιρεία ακινήτων της ομώνυμης τράπεζας.

Η Dimand Real Estate Development εξαγόρασε χθες μέσω του Χρηματιστηρίου το 5% της εταιρείας, ήτοι πακέτο 2.745.000 μετοχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξαγορά έγινε με τίμημα 5,7 εκατ. ευρώ ή 2,07 ευρώ ανά μετοχή. Το πακέτο μετοχών πούλησε η τράπεζα που κατέχει ποσοστό 33,5%.

Μιλώντας στην «Η» ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, τόνισε ότι η εξαγορά του 5% είναι μια καθαρά επενδυτική κίνηση η οποία σχεδιαζόταν εδώ και δύο χρόνια.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στο μέλλον η Dimand να αυξήσει το μερίδιό της στην ΑΕΕΑΠ επισημαίνοντας, πάντως, ότι παραμένουν developers. Στην έκτακτη γενική συνέλευση της Πειραιώς ΑΕΕΑΠ στις 9 Οκτωβρίου θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει εκπροσώπηση και της Dimand στο διοικητικό συμβούλιο.

Ισχυρότερος μέτοχος στην Πειραιώς ΑΕΕΑΠ είναι πλέον η Pasal Development η οποία πριν από μερικούς μήνες εξαγόρασε το 37,1% της εταιρείας και έχει ενεργό ρόλο στην αλλαγή στρατηγικής της ΑΕΕΑΠ η οποία επιχειρεί να ισχυροποιηθεί στον χώρο των επενδυτικών εταιρειών.

Πρόσφατα, μάλιστα, εισήλθαν στο διοικητικό συμβούλιο της επενδυτικής εταιρείας στελέχη της Pasal με πρώτο τον κ. Σ. Θεοδωρίδη.

Βασίλης Σ. Κανέλλης