You are here

Με franchise τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

11/06/2008 08:49
Με στόχο το ξεκαθάρισμα και την αναβάθμιση των υπαρχόντων πρακτορείων αντικαθίσταται το καθεστώς των αδειών πρακτορείων με ατομικές συμβάσεις franchise, προκειμένου τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ να λειτουργούν βάσει προδιαγραφούν και να γίνουν επενδύσεις σε αυτά.

Αυτά επεσήμανε ο κ. Χ. Χατζηεμμανουήλ, πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Πρακτόρων τονίζοντας ότι στις καλές και σταθερές σχέσεις ΟΠΑΠ - πρακτορείων βασίζεται η προοπτική ανάπτυξης της εταιρείας.

Ο πρόεδρος της εταιρείας αναφέρθηκε στο σχέδιο να συνάψει ατομικές συμβάσεις franchise με κάθε ένα από τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ που θα δεσμεύουν και θα εξατομικεύουν τα συμφωνηθέντα στη σύμβαση μεταξύ ΟΠΑΠ και Ομοσπονδίας ώστε τα πρακτορεία να λειτουργούν βάσει προδιαγραφών. Καταργείται η έννοια της «κρατικής άδειας», τα πρακτορεία παραδίδουν την άδειά τους και υπογράφουν ατομικές συμβάσεις.

Ο ΟΠΑΠ πρέπει να είναι σοβαρός και οργανωμένος απέναντι στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί το μέλλον και τόνισε ότι για να αδράξει τις ευκαιρίες του μέλλοντος και το δίκτυό του πρέπει να λειτουργεί καλά. «Δεν έχουμε να μοιράσουμε μια πίτα, έχουμε να μεγαλώσουμε την πίτα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναβάθμιση

Επίσης ανέφερε ότι το δίκτυο χρειάζεται αναβάθμιση, ενώ πρόθεσή του είναι να μη δώσει καμιά νέα άδεια για άλλα πρακτορεία, παρότι διαθέτει χιλιάδες αιτήσεις για νέα πρακτορεία.

«Η ΟΠΑΠ χρειάζεται το δίκτυό της, δεδομένο και αναβαθμισμένο και θέλει να επενδύσει σ' αυτό. Να αντιμετωπίσει τον παράνομο στοιχηματισμό και οποιεσδήποτε μελλοντικές συνθήκες ανάπτυξης. Δεν θέλουμε τα πρακτορεία που θέλουν να πουλήσουν μικροδίκτυα, 30-50 πρακτορείων, στους ανταγωνιστές μας. Αυτούς δεν τους θέλουμε» σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ. Τέλος, ο πρόεδρος της εταιρείας δεσμεύτηκε να μην ξεκινήσει η ΟΠΑΠ ιντερνετικές δουλειές, να μην κάνει υποκαταστήματα, να μην πορευθει με εναλλακτικά δίκτυα διανομής, να μην κάνει corners, να μη βάλει μηχανήματα αυτοεξυπηρέτησης.