You are here

Μεγάλες ευκαιρίες για επενδύσεις παρουσιάζει η Ελλάδα σήμερα

25/02/2020 12:29

Η Ελλάδα σήμερα παρουσιάζει μεγάλες ευκαιρίες για επενδύσεις σε πολλούς τομείς, ήταν το συμπέρασμα συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από την εταιρεία Επικοινωνίας, Εκδόσεων, Διαφημίσεων και Συνεδρίων FMW Financial Media Way με θέμα «Ώρα για Επενδύσεις στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε χαιρετισμό του που αναγνώσθηκε στην εκδήλωση, ο Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδος Μάνος Κόνσολας, είπε ότι το συνέδριο  «προσφέρει τη δυνατότητα ενημέρωσης, αλλά και κατάθεσης προτάσεων που θα βοηθήσουν την αναπτυξιακή διαδικασία» και πρόσθεσε ότι με το νέο αναπτυξιακό νόμο αίρονται τα εμπόδια για τις στρατηγικές επενδύσεις.

Συνεχίζοντας ο Υφυπουργός ανάφερε ότι στρατηγική επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού είναι η προσέλκυση επενδύσεων μεγάλης κλίμακας.

Σε χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της FMW Ιωσήφ Ιωσήφ είπε ότι η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί σήμερα για την Ελλάδα το μεγαλύτερο στοίχημα και αναφέρθηκε στην ανάγκη για βαθιές τομές, μεγάλες οικονομικές μεταρρυθμίσεις και επινοητικές πρωτοβουλίες τόσο σε θεσμικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Πρόσθεσε ότι «η προώθηση όλων αυτών των αλλαγών, σε συνδυασμό με τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, αναμένεται να καταστήσουν τη χώρα ένα πολύ ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και Πρόεδρος του ΕΒΕ Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος σε χαιρετισμό του που αναγνώσθηκε στην εκδήλωση ανάφερε ότι η προσέλκυση επενδύσεων θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Ελλάδας, κάτι που σήμερα είναι το ζητούμενο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά το Συνέδριο συζητήθηκαν το φορολογικό, επενδυτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, τα Χρηματοοικονομικά και Επενδύσεις, ο τομέας των ακινήτων και επενδύσεων, η Ενέργεια και Επενδύσεις, η ναυτιλία και Επενδύσεις και η Τεχνολογία, Καινοτομία, Smart up Εταιρείες και Επενδύσεις.

Όλοι οι ομιλητές παρουσίασαν τα δεδομένα του τομέα τους και αναφέρθηκαν στα πλεονεκτήματα τους, με έμφαση στη δυνατότητα προσέλκυσης επενδύσεων. Όλοι είπαν ότι οι τομείς δραστηριότητας τους μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις, οι οποίες θα ενισχύσουν τη συνολική προσπάθεια της χώρας για ανάπτυξη και πρόοδο ενώ ειδική αναφορά έγινε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και αλλαγής νοοτροπίας, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια για προσέλκυση επενδύσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επενδυτές, επιχειρηματίες και γενικά ο οικονομικός κόσμος ενώ οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι θα επαναλάβουν τη σημαντική εκδήλωση και το 2021 με φόντο τις νέες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

ΚΥΠΕ