You are here

Μειωμένοι φόροι στα καύσιμα για αγρότες, θέρμανση

06/10/2003 15:12
Φθηνότερο γίνεται από τις 16 Οκτωβρίου το πετρέλαιο για θέρμανση για γεωργικές καλλιέργειες και για βιοτεχνικές, ξενοδοχειακές και βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για το πετρέλαιο που χρησιμοποιούν οι αγρότες στην καλλιέργεια των προϊόντων μειώνεται από 241 ευρώ ανά χιλιόλιτρο σε 21 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.

Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για το πετρέλαιο που χρησιμοποιούν για την παραγωγή των προϊόντων τους οι βιομηχανίες και οι βιοτεχνίες μειώνεται στα 120 ευρώ ανά χίλια λίτρα από 245 ευρώ ανά χίλια λίτρα.

Το πετρέλαιο θέρμανσης

Από 34 μέχρι 39 λεπτά το λίτρο θα κυμανθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο άνοιγμα της χειμερινής περιόδου, δηλαδή στις 16 Οκτωβρίου σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα της αγοράς.

Η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης από 245 στα 21 ευρώ τον χιλιόλιτρο. Η τιμή που θα ανοίξει η αγορά υπολογίζεται ότι θα είναι 2 ως 6 λεπτά υψηλότερη από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.