You are here

Μείωση 5% των τουριστών από Αγγλία

29/05/2008 10:01
Αποθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, αλλά και για την Ευρώπη ειδικότερα, δεδομένης της ακρίβειας του ευρώ, που ωθεί τους τουρίστες προς οικονομικότερους προορισμούς, όπως η Αμερική και η Ασία.

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, κ. Γιάννης Ευαγγέλου μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό (στο οικονομικό κανάλι sbc).

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα για τη φετινή χρονιά, ο κ. Ευαγγέλου τόνισε πως προβλέπεται μείωση κατά 5% του τουρισμού από την Αγγλία, ενώ τα ποσοστά από τη Γερμανία θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα.

Ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ σημείωσε ακόμα, την πλήρη αναστροφή του τρόπου διάθεσης των τουριστικών υπηρεσιών, που πραγματοποιείται πλέον με κεντρικό άξονα την τεχνολογία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ) κ. Δημήτρης Μαγγιώρος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι η αρνητική οικονομική συγκυρία, διεθνώς, δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο τον κλάδο των τουριστικών επιχειρήσεων ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Ο τομέας των βραχυχρόνιων μισθώσεων του κλάδου ενοικίασης αυτοκινήτων αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα του 2007, ενώ στις μακροχρόνιες μισθώσεις η αύξηση λόγω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης θα είναι μικρότερη της αναμενόμενης κατά 8%.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κλάδος χρονίζουν και αποτελούν τροχοπέδη για την περαιτέρω ανάπτυξή του.