You are here

Merrill Lynch: Υπερπουλημένες οι ελληνικές τράπεζες

17/11/2009 15:04
Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, Merrill Lynch, χαρακτηρίζει τις ελληνικές τράπεζες "υπερπουλημένες" και δίνει σύσταση "buy" για την ΕΤΕ και την Eurobank σε έκθεσή της με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου 2009.

Ο οίκος δίνει σύσταση "buy" για την Εθνική και την Eurobank καθώς εκτιμά ότι είναι σε θέση να επωφεληθούν από τη βελτίωση της ποιότητας των παγίων ενώ αναμένει να εμφανίσουν ικανοποιητικά αποτελέσματα τριμήνου την επόμενη εβδομάδα.

Για την Eurobank η Merrill Lynch δίνει τιμή-στόχο 12,6 ευρώ και αναφέρει πως ο κίνδυνος των υψηλότερων των προβλέψεων επισφαλειών στην περίπτωση που επιδεινωθούν οι μακροοικονομικές συνθήκες ενδέχεται να επιφέρει πλήγμα στην τιμή της μετοχής. Ωστόσο η μετοχή μπορεί να ξεπεράσει το επίπεδο της τιμή-στόχου αν η οικονομική ανάκαμψη είναι ταχύτερη του αναμενόμενου και τα καθαρά επιτοκιακά περιθώρια επιστρέφουν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Για την ΕΤΕ ο οίκος δίνει-στόχο τα 30 ευρώ και εκτιμά ότι παράγοντες αρνητικών επιδράσεων στη μετοχή είναι η επιδείνωση των συνθηκών στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια ή και στην Τουρκία, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε υψηλότερες επισφάλειες.

Τέλος για την Τράπεζα Πειραιώς η Merrill Lynch δίνει τιμή-στόχο τα 11,8 ευρώ αναφέροντας ταυτόχρονα ότι σημαντικότερος κίνδυνος για την πορεία της μετοχής είναι η επιδείνωση της ποιότητας των παγίων της δεδομένου ότι διαθέτει το χαμηλότερο προ-προβλέψεων περιθώριο κέρδους σε σύγκριση με τον κλάδο.

Σχετικά με τη χθεσινή υποαπόδοση τους αποδίδεται στις ανησυχίες για το ελληνικό μακροοικονομικό outlook, όσο και στις ανησυχίες αναφορικά με την στρατηγική εξόδου των ελληνικών τραπεζών από τα έκτακτα μέτρα της ΕΚΤ.