You are here

Μεταχρονολογημένη επίθεση για τον καιρό

18/02/2004 12:15
Σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Γ. Παπανδρέου αλλά και του Κ. Σημίτη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή τα προβλήματα που προέκυψαν στο λεκανοπέδιο, εξαιτίας της τελευταίας πρωτοφανούς κακοκαιρίας. Ο κ. Καραμανλής εμφανίστηκε πρόθυμος να απαλλάξει από κάθε ευθύνη δήμους, νομαρχίες και πολίτες, αλλά ήταν λάβρος κατά της κυβέρνησης και του κράτους, επικεντρώνοντας περισσότερο στις καταγγελίες περί ελλιπούς συντονισμού της ελάχιστης αποτελεσματικότητας, της μετάθεσης των ευθυνών στους πολίτες και της κατά συρροήν ψευδολογίας, σύμφωνα πάντα με τις επισημάνσεις του.

Σε μία εμφανή προσπάθεια να δρέψει τους καρπούς (ψήφους) της δυσαρέσκειας πολιτών από την ταλαιπωρία που υπέστησαν, δήλωσε ότι συμπάσχει μαζί τους και κατανοεί πλήρως την αγανάκτησή τους...

Μιλώντας στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αργυρούπολης για τη Χάρτα της καθημερινότητας στο λεκανοπέδιο, ο Κώστας Καραμανλής έκανε λόγο για «ανεπάρκεια του κράτους», «αδιαφορία των υπευθύνων», «ανήμπορη πολιτεία» και «υποσχέσεις εκ των υστέρων», τονίζοντας ότι την απάντηση σε όλα αυτά «δίνουν οι ίδιοι οι πολίτες». Και απευθυνόμενος στο ακροατήριό του, πρόσθεσε: «Την απάντηση τη δίνετε εσείς: Είκοσι ημέρες ακόμη. Ως τις 7 του Μάρτη. Είκοσι χρόνια στην εξουσία ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν. Μετά από είκοσι χρόνια χαμένων προσδοκιών, κανένας πια δεν μπορεί να εμπιστεύεται τους ίδιους ανθρώπους, τα ίδια ?πρέπει? και τα ίδια ?θα?».

Συνέχισε μάλιστα στο ίδιο ύφος: «Γνωρίζω πολύ καλά, είπε, τι θα πει να μην έχει νερό μία οικογένεια που μεγαλώνει παιδιά. Αντιλαμβάνομαι την αγανάκτηση του καθενός όταν οι βρύσες τρέχουν μαύρο νερό και η κυβέρνηση σας λέει ?είναι καλό, πιείτε το?».

Αλαζονεία Ο κ. Καραμανλής επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «αυτή τη φορά δεν είναι τόσο το πολύ χιόνι που πάγωσε τους ανθρώπους όσο η ανευθυνότητα και η αλαζονεία του ?συστήματος ΠΑΣΟΚ?».

Στον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι «προτίμησε τη σιωπή. Εξαφανίστηκε. Να μη φαίνεται. Να μη θυμίζει ποια συνέχεια υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ». Στον Γιώργο Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι «ρωτούσε πολίτες αν μπορεί να κάνει κάτι η πολιτεία και αν μπορούσε να αποφευχθεί ο εγκλωβισμός. Από ποιον περίμενε απαντήσεις; κατέληξε. Από τους εγκλωβισμένους;»

Έθεσε στο στόχαστρό του το «Ελ. Βενιζέλος» και την «Αττική Οδό». «Πώς γίνεται, αναρωτήθηκε, το ?υπερσύγχρονο αεροδρόμιο? να τίθεται εκτός λειτουργίας με χιόνι μιας ημέρας; Πώς γίνεται η Αττική Οδός -το πιο ακριβοπληρωμένο έργο- να κλείνει στην πρώτη μπόρα; Τι απαντούν στους πολίτες που πληρώνουν πανάκριβα διόδια;»

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε την πρόταση του κόμματός του για τη δημιουργία «ενιαίου φορέα πολιτικής προστασίας» που θα έχει «αυτονομία κινήσεων» και «υψηλή επιχειρησιακή ικανότητα» για την αντιμετώπιση ανάλογων συνθηκών στο μέλλον.

Ο κ. Καραμανλής τέλος, αναφέρθηκε στα προβλήματα της Αργυρούπολης και υποσχέθηκε επέκταση της Περιφερειακής Υμηττού. Σύνδεσή της με τη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Μαζική αναδάσωση του Υμηττού και μετατροπή της έκτασης του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού σε πράσινο πλην μικρού ποσοστού που θα χρησιμοποιηθεί για εγκαταστάσεις πολιτιστικού και αθλητικού χαρακτήρα, μετά από διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες.