You are here

Μεταβίβαση του 10% της Εθνικής Τράπεζας

07/10/2003 11:25
ANAKOIΝΩΣΗ ΧΑ

Με σημερινή της ανακοίνωση ο μέτοχος Εθνικής Τράπεζας ΔΕΚΑ ΑΕ γνωστοποιεί βάση του άρθρου 10 της αποφ. 5/204 της Ε.Κ. ότι προτίθεται να μεταβιβάσει το 10% των μετοχών που κατέχει στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.

Παρατηρήσεις / Διευκρινίσεις
1. Η μεταβίβαση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. που προαναγγέλλεται με την παρούσα θα διενεργηθεί μέσω εξω-χρηματιστηριακών συναλλαγών προς τις Citigroup Global Markets Limited και Merrill Lynch International, σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 11, εδάφιο (ζ) του Ν. 3632/1928, όπως ισχύει σήμερα, και τη σχετική σύμβαση μεταξύ της Δ.Ε.Κ.Α. Α.Ε. και των Citigroup Global Markets Limited και Merrill Lynch International.

2. Σκοπός της μεταβίβασης των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. προς τις Citigroup Global Markets Limited και Merrill Lynch International που προαναγγέλλεται με την παρούσα είναι η περαιτέρω διάθεσή τους με ιδιωτική τοποθέτηση μέσω μίας ή περισσοτέρων χρηματιστηριακών συναλλαγών προς θεσμικούς επενδυτές της αλλοδαπής ή/και της ημεδαπής, οι οποίοι θα έχουν συμμετάσχει σε σύντομη διαδικασία βιβλίου προσφορών το οποίο θα ανοίξουν οι ως άνω Τράπεζες.

3. Το Ελληνικό Δημόσιο και η ΔΕΚΑ Α.Ε αναλαμβάνουν την δέσμευση να μη διαθέσουν άλλες μετοχές της ίδιας Τράπεζας για περίοδο 180 ημερών.