You are here

Μηδενική η έκθεση των Πειραιώς - Κύπρου στη Lehman

30/09/2008 09:10
Στο 1,9 εκατ. ευρώ ανέρχεται το άνοιγμα των πελατών του private banking της Τράπεζας Πειραιώς σε ομόλογα της Lehman, ενώ ο όμιλος δεν είχε στην κατοχή του ομόλογα της εν λόγω επενδυτικής τράπεζας ή οποιαδήποτε άλλη μορφή διατραπεζικής τοποθέτησης.

Επίσης, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η τράπεζα και οι θυγατρικές της δεν είχαν καμία ανοιχτή συναλλαγή υπό τη μορφή παραγώγων ή άλλων συμφωνιών.

Πιο αναλυτικά, «όσον αφορά στους πελάτες του private banking 25 τον αριθμό, είχαν στην κατοχή τους ομόλογα εκδόσεως Lehman συνολικής ονομαστικής αξίας 1,9 εκατ. ευρώ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στο ίδιο ύφος κινήθηκαν και οι δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της Τράπεζας Κύπρου. «Απολύτως έκθεση σε χρεόγραφα της χρεοκοπημένης αμερικανικής χρηματιστηριακής εταιρείας Lehman Brothers δεν έχει η Τράπεζα Κύπρου», ανέφεραν χθες κύκλοι της διοίκησης της κυπριακής τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος της Eurobank ανακοίνωσε ότι οι πελάτες της στο private banking έχουν επενδύσει σε χρεόγραφα Lehman κεφάλαια ύψους 18 εκατ. ευρώ, ενώ στα αμοιβαία κεφάλαια έχουν επενδυθεί σε προϊόντα Lehman 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 εκατ. ευρώ είναι ασφαλισμένα.

Ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωσε ότι η έκθεση της από τις πάσης φύσεως συναλλαγές με την εν λόγω Τράπεζα σε επίπεδο ομίλου ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 3,9 εκατ. ευρώ. Περαιτέρω, η έκθεση πελατών της (Private Banking) σε προϊόντα Lehman ανέρχεται στο ποσό 6,8 εκατ. ευρώ.