You are here

Μήνυμα επενδυτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από Μακρόν και Τσίπρα

08/09/2017 13:46
Μήνυμα επενδυτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα έστειλαν, το πρωί της Παρασκευής, ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με Γάλλους και Έλληνες επιχειρηματίες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τους Γάλλους επιχειρηματίες να δουν την Ελλάδας ως έναν «εξαιρετικά σημαντικό και ελκυστικό επενδυτικό προορισμό», καθώς μετά από επτά χρόνια κρίσης «μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι η χώρα γυρίζει σελίδα».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στον στόχο της ελληνικής κυβέρνησης να μειωθεί άμεσα το ποσοστό της ανεργίας μέσω της αντιμετώπισης του φαινομένου του brain drain. «Αυτό θα γίνει μέσα από την αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τις επενδύσεις, την ολοκλήρωση αυτού του τρίτου προγράμματος ώστε «να είναι το τελευταίο και η Ελλάδα να μπορεί να δανείζεται από τις αγορές χρήματος», υποστήριξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα είναι επικεφαλής μιας task force που θα είναι σε θέση, αν καθίσταται ανάγκη, να εξετάζει τις σημαντικές επενδύσεις και να διευκολύνει την επενδυτική δραστηριότητα.

Από την πλευρά του ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η «Ελλάδα βγαίνει από την κρίση» και εγγυήθηκε τη φιλική στάση της Γαλλίας τόσο στον τομέα των επενδύσεων όσο και σε αυτόν των μεταρρυθμίσεων.

«Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ», είπε και απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων τόνισε: «Εσείς που είστε χρόνια στην Ελλάδα, θέλω να δώσετε νέα ενέργεια, νέα κινητήρια δύναμη στις επενδύσεις στην Ελλάδα».