You are here

Μηνύματα Δένδια για στάση Γερμανίας έναντι Τουρκίας

28/11/2020 15:34

Την άποψη ότι η Γερμανία δεν ανταποκρίνεται στον ηγετικό της ρόλο εντός ΕΕ, με την απόρριψη των εκκλήσεων για επιβολή εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Τουρκία, εκφράζει ο Νίκος Δένδιας. 

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Politico, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι αδυνατεί να κατανοήσει το δισταγμό της Γερμανίας να χρησιμοποιήσει την τεράστια ισχύ της οικονομίας της για να δώσει ένα σαφές παράδειγμα ότι οι χώρες πρέπει να υπακούουν στο διεθνές δίκαιο.

«Καταλαβαίνω το οικονομικό θέμα από τη γερμανική πλευρά, αλλά είμαι βέβαιος ότι και αυτή καταλαβαίνει την τεράστια αντίφαση του να παρέχεις επιθετικά όπλα σε μια χώρα που απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα δύο χωρών της ΕΕ. Αυτός είναι ο ορισμός της λέξης αντίφασης», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Δένδιας. 

Αναφορικά με τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ζητά από τους ηγέτες της ΕΕ να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία. «Εάν κάνεις τα ίδια πράγματα που έκανες στο παρελθόν και περιμένεις μια άλλη εξέλιξη στο μέλλον, αυτό είναι κάτι που περιγράφεται με τη λέξη "αφέλεια" και αυτός είναι ο ήπιος όρος θα έλεγα» είπε. «Η Ευρώπη θα έστελνε λάθος μήνυμα σε όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής. Όποιος αυθαιρετεί, όποιος καταπατά το διεθνές δίκαιο, όποιος εκβιάζει, αυτός στο τέλος της ημέρας μένει ατιμώρητος στη χειρότερη περίπτωση ή και αμείβεται κιόλας», λέει ο Νίκος Δένδιας.