You are here

Μητσοτάκης: Χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια στην αποκλιμάκωση εκ μέρους της Τουρκίας

24/09/2020 06:44

Τη θέση ότι η συμφωνία για την έναρξη διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας αποτελεί ένα θετικό βήμα, το οποίο ωστόσο θα πρέπει να συνοδευτεί από συνέχεια και συνέπεια εκ μέρους της Άγκυρας, εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας την ανάγκη παύσης των τουρκικών προκλήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Κατά την τοποθέτησή του στην τηλεδιάσκεψη κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η συμφωνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας αποτελεί θετικό βήμα επαναπροσέγγισης».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε, ωστόσο, ότι η τουρκική πλευρά θα πρέπει να επιδείξει συνέχεια και συνέπεια στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης της έντασης, ενώ ειδική αναφορά έκανε στην ανάγκη να τερματιστούν οι προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του προσφυγικού, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι χρειάζεται η ΕΕ να διαμορφώσει μια ισορροπημένη πολιτική ασύλου, ενώ επανέλαβε τη θέση ότι «είναι αναγκαίος ο επιμερισμός της ευθύνης με τρόπο δίκαιο ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες». Τέλος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός χαιρέτισε την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να δεχθεί οικογένειες προσφύγων από τη Μόρια, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ.

ΚΥΠΕ