You are here

Μητσοτάκης: Στις 3/5 ανοίγει η εστίαση

22/04/2021 08:05

Τον οδικό χάρτη διαχείρισης της πανδημίας για το επόμενο διάστημα, ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε χθεσινή του δήλωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι από τις 3 Μαΐου θα επαναλειτουργήσει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, στις 10 του μήνα θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες ενώ στις 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός και απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις εντός της Ελλάδας.

Παράλληλα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από την Μεγάλη Εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό ηλικιών 30-40 ετών.

«Έχω πει ότι στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο. Γι’ αυτό και το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του CΟVID. Η μαζική μετακίνησή τους ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. Και, ξέρουμε, ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας. Ξέρω ότι αυτό ίσως δυσαρεστήσει κάποιους. Αλλά αποτελεί τη μόνη επιλογή, που συνδυάζει τις επιφυλάξεις των γιατρών και τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Και βέβαια, η μόνη που θα μας επιτρέψει, αμέσως μετά το Πάσχα, να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερη απελευθέρωση των δραστηριοτήτων», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στα όσα θα ισχύουν την περίοδο του Πάσχα.

ΚΥΠΕ