You are here

Μητσοτάκης: Βήμα προόδου η νέα έκθεση της Κομισιόν

24/05/2022 06:43

Ως ένα βήμα που σηματοδοτεί την πρόοδο της Ελλάδας, στην κατεύθυνση της οριστικής εξόδου από την πολυετή οικονομική κρίση, χαρακτήρισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στη νέα έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η ελληνική οικονομία αξιολογείται θετικά για 10η συνεχή φορά.

«Αρχικά για τον τρόπο που αμύνθηκε στην πανδημία. Και, τώρα, για τη δράση της απέναντι στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια που προκαλεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία», όπως ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, «μετά την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, την πρόωρη απελευθέρωση από τα δάνεια του ΔΝΤ και τις αναβαθμίσεις των διεθνών οίκων, η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας».

«Και καθιστά, πλέον, εφικτό τον εθνικό στόχο η πατρίδα μας να ενταχθεί στην επενδυτική βαθμίδα το 2023. Κλείνει, έτσι, οριστικά μία πολυετής οικονομική δοκιμασία», πρόσθεσε.

Εκτιμώντας ότι «οι κοινές προσπάθειες πολιτών και Πολιτείας αποδίδουν», ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η διεθνής αναγνώριση μας δίνει κουράγιο να επιμείνουμε στην προστασία της κοινωνίας και στην ανάπτυξη της οικονομίας».

«Χωρίς πανηγυρισμούς, αλλά με αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης. Με σκληρή και μεθοδική δουλειά. Παρά τη δύσκολη συγκυρία, η Ελλάδα αλλάζει και βαδίζει μπροστά με αυτοπεποίθηση», κατέληξε ο ίδιος.

 

ΚΥΠΕ