You are here

Μητσοτάκης: Ξεπεράσαμε το 1 εκ. εμβολιασμούς

04/03/2021 11:33

Τηλεοπτικό μήνυμα με αφορμή το 1.000.000 δόσεις εμβολίων που έγιναν στην Ελλάδα, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας, παράλληλα, αναφορά στα νέα περιοριστικά μέτρα αλλά και στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

«Τα εμβόλια αποδεικνύονται ασφαλή και αποτελεσματικά. Στη χώρα μας η διαδικασία προχωρά οργανωμένα και πιο γρήγορα από τα πιο πολλά ευρωπαϊκά κράτη. Γι΄ αυτό και τα εμπιστεύονται ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας», ανέφερε.

Σήμερα, σημείωσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, «ξεπερνάμε το συμβολικό αριθμό των 1.000.000 δόσεων. Που σημαίνει ότι κάθε εβδομάδα που περνά, χτίζουμε το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια. Από τον Απρίλιο, μάλιστα, θα έχουμε πολύ περισσότερες δόσεις στη διάθεσή μας. Και όσο ο καιρός βελτιώνεται, θα γίνεται σύμμαχος μας».

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την κατάσταση ανησυχητική καθώς έχουν πολύ υψηλή μεταδοτικότητα. «Οι μεταλλάξεις και πρωτίστως η βρετανική, που κυριαρχεί, πια, στη χώρα μας, έχουν πολύ υψηλή μεταδοτικότητα. Γι’ αυτό και, τελευταία, βλέπουμε να αυξάνονται τα κρούσματα και να πολιορκείται το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Στην επίθεση αυτή, είπε, «απαντούμε συνεχίζοντας να ενισχύουμε ακόμα πιο πολύ τα νοσοκομεία μας. Πρωτίστως στην Αττική, όπου έχουμε και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Και το γεγονός ότι πήραμε νωρίς περιοριστικά μέτρα, κάνει την κατάσταση, παρά τις δυσκολίες, διαχειρίσιμη. Αλλιώς, θα είχαμε γίνει Πορτογαλία ή Τσεχία».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική έκκληση για τη σημερινή ημέρα, ζητώντας να είναι όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Ειδικά σήμερα, που είναι μέρα παραδοσιακών συγκεντρώσεων, πρέπει να φανούμε διπλά προσεκτικοί. Ας «τσικνίσουμε» μόνο με την οικογένειά μας. Δεν ξέρω, αλήθεια, πώς αλλιώς να το εκφράσω. Είναι κρίμα, τώρα, που βλέπουμε την έξοδο, να γίνει μεγάλη ζημιά. Να γκρεμίσουμε, δηλαδή, στο τέλος όσα με κόπο χτίσαμε από την αρχή», ανέφερε.

«Αυτές οι εβδομάδες μοιάζουν με το τελευταίο εμπόδιο πριν φτάσουμε στο νήμα της ελπίδας. Η τελευταία πρόκληση καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Γι΄ αυτό και μια τελευταία προσπάθεια θα μας φέρει όλους νωρίτερα στο ξέφωτο της Ελευθερίας», κατέληξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

ΚΥΠΕ