You are here

Μώραλης: Ο κόσμος κουράστηκε - Η χώρα χρειάζεται ένα μεγάλο συνασπισμό πολιτικών δυνάμεων

27/08/2015 17:06
«Ο κόσμος έχει κουραστεί, ας συνεννοηθούν 3, 4 πολιτικές δυνάμεις να κάνουν μια σοβαρή κυβέρνηση με τεχνοκράτες, που θα εφαρμόσει αυτά που υπέγραψαν, άσχετα αν συμφωνεί κανείς ή όχι. Δεν μπορεί να υλοποιηθεί τίποτα στη χώρα όταν υπάρχει πολιτική αστάθεια».

Αυτό τονίζει σε συνέντευξή στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, υπογραμμίζοντας ότι ένας μεγάλος συνασπισμός δυνάμεων αν μπορούσε να ηγηθεί, ίσως η Ελλάδα να έβρισκε το δρόμο της και κατ΄επέκταση οι Δήμοι, που είναι ένας κρίκος μιας αλυσίδας.

Ο δήμαρχος Πειραιά επισημαίνει επίσης ότι «αν οι εκλογές γίνουν στις 27 Σεπτεμβρίου, λογικά δεν θα υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση καθώς θα αρχίσουν οι διερευνητικές εντολές και θα φτάσουμε 10 Οκτωβρίου και βλέπουμε».

«Δεν μπορεί να υλοποιηθεί τίποτα όταν η χώρα παρουσιάζει αυτή την πολιτική αστάθεια», υπογραμμίζει ο κ. Μώραλης και δηλώνει ότι αυτή τη στιγμή τα έργα του ΕΣΠΑ έχουν σταματήσει, ενώ αναφερόμενος στα σχολεία που σε λίγο καιρό ανοίγουν, πρόσθεσε ότι υπάρχουν προβλήματα με τα βιβλία, τους καθηγητές και τις καθαρίστριες.

Ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε ότι σε κάποια χρονική στιγμή κλήθηκαν οι Δήμοι να δώσουν όσοι είχαν τα διαθέσιμά τους στην κεντρική κυβέρνηση.

"Θέλω να πιστεύω επειδή ομαλοποιείται η κατάσταση ότι αυτά τα χρήματα που δεν είναι των Δημάρχων, είναι των δημοτών, των σχολείων, των κοινωνικών υπηρεσιών, του πολιτισμού, της καθαριότητας και του πρασίνου θα επιστραφούν" δηλώνει ο κ. Μώραλης.