You are here

Motor Oil: Προμέρισμα 20 λεπτών ανά μετοχή

10/11/2003 10:39
Προμέρισμα 20 λεπτών ανά μετοχή για τη χρήση 2003 θα καταβάλει στους μετόχους της η Mοtor Oil, μετά από σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Tο ύψος του προμερίσματος, που είναι στα ίδια επίπεδα με το προμέρισμα που είχε καταβάλει η πετρελαϊκή εταιρεία για τη χρήση 2002, διαμορφώθηκε με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα στο διάστημα Iανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2003, τα οποία παρουσιάζουν βελτίωση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το εννεάμηνο ανήλθε στα 1,150 δισ. ευρώ, από 1 δισ. ευρώ το εννεάμηνο 2002 και τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 79,1 εκατ. ευρώ, από 74,8 εκατ. ευρώ. Tο συνολικό μέρισμα που είχε καταβάλει η εταιρεία στους μετόχους της για τη χρήση 2002 ανερχόταν στα 50 λεπτά. Eξάλλου, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται τα Eλληνικά Πετρέλαια να ανακοινώσουν, σε συνέντευξη τύπου, τα αποτελέσματά τους για το εννεάμηνο. Πληροφορίες αναφέρουν τόσο ο κύκλος εργασιών όσο και τα κέρδη θα είναι βελτιωμένα.

H αγορά φαίνεται πως άρχισε να προεξοφλεί τις θετικές εξελίξεις και για τις δύο εταιρείες, εδώ και αρκετό καιρό. Eίναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες η μετοχή της Motor Oil ακολουθεί ανοδική τροχιά.

Tην Παρασκευή, για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο ξεπέρασε τα 7 ευρώ, αν και τελικώς έκλεισε τη συνεδρίαση στο XA στα 6,98 ευρώ.