You are here

MPB: Έκτακτη ΓΣ στις 17/4 για αγορά ιδίων και συνεργασία με Τρ. Κύπρου

26/03/2007 14:55
'Eκτακτη Γενική Συνέλευση με αντικείμενο την αγορά ιδίων μετοχών καθώς και τη συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου θα πραγματοποιήσει η Marfin Popular Bank Public Co Ltd στις 17 Απριλίου, αμέσως μετά την περάτωση των εργασιών της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που έχει σταλεί στους μετόχους κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

1. ΤΑΚΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ


Θέσπιση Σχεδίου Δικαιωμάτων Αγοράς Μετοχών (Share Options Scheme) για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους υπαλλήλους της Εταιρείας καθώς και των συνδεδεμένων και συγγενών με αυτήν εταιριών. Οι μετοχές που θα δύνανται να εκδοθούν κατ’ εφαρμογή του Σχεδίου θα ανέρχονται κατ’ ανώτατον σε 80.000.000 και θα έχουν την ίδια ονομαστική αξία με τις ήδη εκδοθείσες μετοχές, δηλαδή πενήντα σεντ (ΛΚ0,50) εκάστη. Η τιμή εξάσκησης κάθε Δικαιώματος Αγοράς Μετοχών θα ανέρχεται σε δέκα ευρώ (€10).

Παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας όπως καθορίσει τους ειδικότερους όρους του Σχεδίου εντός του ανωτέρω πλαισίου και προβεί σε κάθε άλλη ενέργεια απαραίτητη για την υλοποίηση του.
Η ισχύς του παρόντος Ψηφίσματος τελεί υπό τον όρο της έγκρισης του Δευτέρου (Ειδικού) Ψηφίσματος 2 της παρούσας Ημερησίας Διατάξεως.

2. ΕΙΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ


Εξουσιοδοτείται το Διοικητικό Συμβούλιο όπως εκδώσει στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου Δικαιωμάτων Αγοράς Μετοχών (Share Options Scheme) που θεσπίζεται με το Πρώτο (Τακτικό) Ψήφισμα της παρούσας Ημερησίας Διατάξεως μέχρι 80.000.000 μετοχές της Εταιρείας ονομαστικής αξίας πενήντα σεντ (ΛΚ0,50) η κάθε μια, χωρίς οι μετοχές αυτές να προσφέρονται κατά πρώτον στους υφιστάμενους μετόχους της Εταιρείας με βάση το Καταστατικό της Εταιρείας και το νόμο.

3. ΕΙΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ


Αγορά από την Εταιρεία δικών της μετοχών σύμφωνα με τις πρόνοιες των άρθρων 57Α και επόμ. του Περί Εταιρειών Νόμου, ΚΕΦ. 113. Η ελάχιστη και ανώτατη τιμή εξαγοράς των μετοχών της Εταιρείας δεν θα υπερβαίνει κατά ποσοστό πέραν του πέντε τοις εκατό (5%) του μέσου όρου της τιμής της αγοράς της μετοχής της Εταιρείας κατά τις τελευταίες πέντε χρηματιστηριακές συναντήσεις πριν από τη διενέργεια της εν λόγω αγοράς. Η Εταιρεία θα μπορεί να αποκτήσει αριθμό μετοχών, το σύνολο της ονομαστικής αξίας των οποίων δεν θα δύναται καθ’ οιονδήποτε χρόνο να υπερβαίνει το δέκα τοις εκατόν (10%) του εκδοθέντος κεφαλαίου ή το είκοσι πέντε τοις εκατόν (25%) του μέσου όρου της αξίας των πράξεων το οποίο έτυχε διαπραγμάτευσης κατά τις τελευταίες τριάντα ημέρες, οποιοδήποτε από τα ποσά αυτά είναι το μικρότερο, μέσα σε χρονικά πλαίσια 12 μηνών από την ημερομηνία λήψης της απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας. Οι μετοχές θα μπορούν να αποκτηθούν είτε με ιδιωτική συμφωνία είτε από την αγορά και η Εταιρεία θα δικαιούται να τις κατέχει για περίοδο που δεν θα υπερβαίνει τα δύο (2) χρόνια από την ημερομηνία απόκτησής τους. Η υλοποίηση του παρόντος Ψηφίσματος τελεί υπό τον όρο της λήψεως κάθε τυχόν απαραίτητης εγκρίσεως ή άδειας από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Εξουσιοδοτείται το Διοικητικό Συμβούλιο όπως προβεί σε κάθε ενέργεια απαραίτητη για την υλοποίηση της παρούσας απόφασης.

4. ΤΑΚΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ


Εντολή και εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο όπως επεξεργασθεί και συζητήσει με την «Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ» τους όρους και τους τομείς στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Τραπεζών προκειμένου να προκύψουν συνέργιες προς όφελος των μετόχων και των δύο Τραπεζών.

Κάθε μέτοχος που δικαιούται να παραστεί και να ψηφίσει στην πιο πάνω Συνέλευση, δικαιούται να διορίσει αντιπρόσωπο για να παραστεί και να ψηφίσει εκ μέρους του. Δεν είναι αναγκαίο ο αντιπρόσωπος αυτός να είναι μέτοχος της Τράπεζας.

Ως ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων για σκοπούς δικαιώματος ψήφου στην πιο πάνω Συνέλευση ορίζεται η 11 Απριλίου 2007. Επομένως, συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται από τις 12 Απριλίου 2007 δεν θα λαμβάνονται υπόψη για σκοπούς δικαιώματος ψήφου.

Το έγγραφο διορισμού πληρεξουσίου αντιπροσώπου θα πρέπει να κατατεθεί στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας, Λεωφ. Λεμεσού 154, Τ.Τ. 2025 (Τ.Θ. 22032, Τ.Τ. 1598), Λευκωσία, τουλάχιστον 48 ώρες πριν από το χρόνο που ορίστηκε να συγκληθεί η Συνέλευση.