You are here

Ν. Βούτσης: Μέχρι τέλος επόμενης εβδομάδας η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

18/01/2019 17:28

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών μέχρι την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

Εξερχόμενος από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βούτσης ενημέρωσε ότι από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ξεκινούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που αφορούν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το κείμενο της Συμφωνίας θα κατατεθεί αρχικά στην αρμόδια επιτροπή και εν συνεχεία θα προωθηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, ο σχεδιασμός αναφορικά με τη διαδικασία κύρωσης είναι να δοθεί επαρκής χρόνος, ώστε να τοποθετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές.

Η Συμφωνία των Πρεσπών βρέθηκε και στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τα στελέχη του κόμματος να επισημαίνουν την κεντρική σημασία της για τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού της επόμενης ημέρας.

Παράλληλα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν στην ανάγκη να αποσαφηνιστούν σημεία της ρηματικής διακοίνωσης της πΓΔΜ που παρουσιάζουν προβλήματα, όπως για παράδειγμα η αναφορά σε «Μακεδονικό Λαό», η οποία αποτελεί αιχμή της αντιπολιτευτικής κριτικής προς την κυβέρνηση.

ΚΥΠΕ