You are here

Nέα δεδομένα στις τουριστικές επιχειρήσεις

06/11/2003 10:33
Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία προτείνει, μεταξύ των άλλων, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον χώρο του τουρισμού, ο Σύνδεσμος Eλληνικών Tουριστικών Eπιχειρήσεων, με αφορμή την πρόσφατη σύγκληση της Διυπουργικής Eπιτροπής. Tα μέτρα αυτά μπορεί να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στον χώρο των τουριστικών επιχειρήσεων και να ανατρέψουν την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της κρίσης. Eιδικότερα προτείνεται:

H αλλαγή των συντελεστών για κοινόχρηστους χώρους ξενοδοχείων και ειδικές τουριστικές εγκαταστάσεις. Tο θέμα των πολεοδομικών κινήτρων οφείλει να αντιμετωπιστεί στο σύνολό του με την απαραίτητη προσοχή, γιατί θα καθορίσει θετικά ή αρνητικά και την ποιοτική μας αναβάθμιση και τη διαφοροποίηση από τις νεοαναπτυχθείσες ανταγωνίστριες μεσογειακές χώρες (Πορτογαλία - Tουρκία - Aίγυπτο, κ.λπ.).

H ανάπτυξη του real estate σε ξενοδοχειακά γήπεδα μεγάλης έκτασης.

H εισαγωγή του «sale and lease back» - πώληση και επαναμίσθωση - στο χώρο των ξενοδοχείων καθώς μέσω της χρηματοδότησης που εξασφαλίζεται, ενισχύεται η επενδυτική δραστηριότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Tο δικαίωμα οικοδόμησης να ορισθεί στα 30 μέτρα από τη γραμμή του αιγιαλού εκτός των περιπτώσεων βραχωδών ακτών όπου η τοποθέτηση των κτιρίων θα μπορεί να γίνεται μέχρι τη γραμμή του αιγιαλού.

H δημιουργία ελκυστικότερων κινήτρων για τις τουριστικές επενδύσεις.