You are here

Νέα μονάδα στις ΗΠΑ δρομολογεί η Τιτάν

22/05/2008 08:50
Της Μαρϊνας Πρωτονοταρίου

Το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας μονάδας τσιμέντου στην περιοχή Castle Hayne των ΗΠΑ εξετάζει, μεταξύ άλλων, η διοίκηση της «Τιτάν» «χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει ληφθεί σχετική απόφαση», τονίζουν στελέχη του ομίλου.

Ειδικότερα, εξηγούν ότι προκειμένου να είναι σε θέση ο όμιλος να αυξάνει την παραγωγική του δυναμικότητα και να επεκτείνει την παρουσία του στις αγορές που τον ενδιαφέρουν, ξεκινά τις πολύπλοκες -συχνά και χρονοβόρες- διαδικασίες αδειοδότησης, προκειμένου να έχει την επιλογή δημιουργίας μονάδας εάν τελικά κριθεί σκόπιμο μελλοντικά.

Στο πλαίσιο αυτό στην περιοχή Castle Hayne εταιρεία αγόρασε σχετική έκταση 1.868 acres (7.470 εκτάρια) και προχωρεί στην έκδοση των απαραίτητων αδειών. Σημειώνεται ότι η δημιουργία της εν λόγω μονάδας θα επιδοτηθεί με ποσό 4,5 εκατ. δολαρίων από τις τοπικές αρχές (New Hanover County), η οποία αναμένεται να προσφέρει νέες 160 νέες θέσεις εργασίας.

Διαχειριστής

Εφόσον ολοκληρωθούν οι διατυπώσεις, οι οποίες είναι χρονοβόρες όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, και εφόσον αποφασιστεί τελικά η δημιουργία της μονάδας, θα τη διαχειριστεί η Carolinas Cement Company LLC, θυγατρική του ομίλου Τιτάν, ενώ η δυναμικότητά της υπολογίζεται σε 2,3 εκατ. τόνους.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος διαχειρίζεται ήδη δύο μονάδες παραγωγής τσιμέντου στις ΗΠΑ, στην Καλιφόρνια 1,8 εκατ. τόνων και τη Βιρτζίνια 1,3 εκατ. τόνων.

Με τις επενδύσεις που ήδη έχει ξεκινήσει ο όμιλος και τις εξαγορές που έχει πραγματοποιήσει αυξάνει την παραγωγική του δυναμικότητα κατά 30% μέχρι το 2010 σε σχέση με το 2007.

Σήμερα ο όμιλος διαθέτει στην Ελλάδα 4 εργοστάσια δυναμικότητας 16,5 εκατ. τόνων και στις ΗΠΑ δύο εργοστάσια δυναμικότητας 3,1 εκατ. τόνων. Η στρατηγική γεωγραφικής επέκτασης αποτελεί σταθερά στόχο της εταιρείας και στο πλαίσιο αυτό εξετάζει πάντα τόσο το ενδεχόμενο εξαγορών αλλά και δημιουργίας νέων μονάδων σε διάφορες αγορές του εξωτερικού.