You are here

Νέα στρατηγική ανάπτυξης της Intracom Holdings

05/06/2008 08:55
Της Σοφίας Μυττά

Τα νέα σχέδια ανάπτυξης και περαιτέρω επέκτασης σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, γνωστοποίησαν προς οικονομικούς αναλυτές οι διευθυντές των επιχειρηματικών μονάδων (Telecom, ΙΤ Services, Defense, Intrakat,) του ομίλου Intracom Holdings.

Αρχικά, για το κομμάτι των τηλεπικοινωνιών ανακοινώθηκε πως έχει ήδη προγραμματιστεί η ίδρυση θυγατρικών εταιρειών στην Ινδία και Βόρειο Αφρική, το 2008 και 2009 αντίστοιχα.

Στόχος είναι η Intracom Telecom να καθιερωθεί ως ο βασικός πάροχος τηλεπικοινωνιακών λύσεων στις αγορές ΕΕΜΕΑ και της Κοινοπραξίας Ανεξαρτήτων Κρατών.

Σε εγχώριο επίπεδο, η προσοχή επικεντρώνεται στην Hellas OnLine με κύριες προτεραιότητες την ενδυνάμωση του brand name, την πλήρη εκμετάλλευση των ιδιόκτητων υποδομών του ομίλου και τη μείωση του λειτουργικού κόστους με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας.

Κατασκευή

Σε ό,τι αφορά στο κομμάτι των κατασκευών, επισημάνθηκε επικείμενη διείσδυση της Intrakat στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των έργων διαχείρισης περιβάλλοντος και φυσικών πόρων.

Στο ίδιο πλαίσιο, θα δοθεί έμφαση στην περαιτέρω δραστηριοποίηση της εταιρείας σε αυτοχρηματοδοτούμενα έργα μέσω στρατηγικών συνεργασιών με μεγάλους ομίλους, όπως έγινε στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου -Τριπόλεως-Καλαμάτας.

Στο κομμάτι της Άμυνας, ο στρατηγικός σχεδιασμός της Intracom Defense Electronics εστιάζεται στην κάλυψη των εξοπλιστικών αναγκών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην περαιτέρω συμμετοχή σε διεθνή προγράμματα συνεργασίας του ΝΑΤΟ και του Ευρωπαϊκού Αμυντικού Οργανισμού, καθώς και στις εξαγωγές.

Ταυτόχρονα, θα ενταθούν οι επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη με στόχο την δημιουργία μιας ενοποιημένης πλατφόρμας τακτικών επικοινωνιών υψηλής τεχνολογίας για τη διεθνή αγορά.

Αναφορικά με τα νέα σχέδια στον τομέα της πληροφορικής, στόχος για το 2008 είναι η ενδυνάμωση της διεθνούς παρουσίας της Intracom ΙΤ services, η ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων για κάθετες αγορές, η περαιτέρω διείσδυση στον τραπεζικό κλάδο, όπως και στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Επίσης, η Intracom ΙΤ services προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις ΣΔΙΤ, οι οποίες αποτελούν μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία για ανάπτυξη.

Συνολικά για τον όμιλο Intracom Holdings, επισημάνθηκε ότι, προτεραιότητα αποτελεί η μεγέθυνση των πωλήσεων και η βελτίωση της κερδοφορίας μέσω οργανικής ανάπτυξης, στοχευμένων εξαγορών και εστίασης στην παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, οι οποίες παρέχουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους.