You are here

Νέα συνεργασία Emporiki Bank - Credit Agricole

19/11/2003 16:13
Η Credit Agricole ήλθε στην Ελλάδα για να μείνει, δήλωσε εμφατικά ο πρόεδρος της Emporiki Bank κ. Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο παρουσίασης της συνεργασίας στην καταναλωτική πίστη μεταξύ της Εμπορικής και της Sofinco, θυγατρική της γαλλικής τράπεζας.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Emporiki Bank, μετέφερε μήνυμα του διοικητικού συμβουλίου της Credit Agricole επισημαίνοντας ότι η γαλλική τράπεζα θα ισχυροποιήσει τη θέση της στην Ελλάδα αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της στην Εμπορική. Ο κ. Στουρνάρας προέβλεψε ότι αυτή η αύξηση θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Όσον αφορά την συνεργασία της Εμπορική με τη Sofinco, η Emporiki Credico, έχει θέσει ως στόχο να αποκτήσει ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 20% στην καταναλωτική πίστη συμπεριλαμβανομένου όμως και του ποσοστού της Εμπορικής που ανέρχεται σε 12%.

Ο Γενικός Διευθυντής της Sofinco κ Τελέτ, αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει με την Emporiki Bank και διευκρίνισε ότι η στρατηγική της γαλλικής τράπεζας στην Ελλάδα θα είναι μακροπρόθεσμη