You are here

Νέες συμβάσεις JESSICA από την Τράπεζα Πειραιώς

23/12/2014 08:19
Δύο ακόμη συμβάσεις χρηματοδότησης έργων στην Κεντρική Μακεδονία -στην περιοχή της Θεσσαλονίκης- στο πλαίσιο του JESSICA υπέγραψε η Τράπεζα Πειραιώς.

Πρόκειται για τα έργα:

1. Κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από βιοαέριο με τη χρήση βιομάζας ισχύος 0,999 MWe από τη Βορειοελλαδική Αειφορία ΑΒΕΕ, συνολικού προϋπολογισμού 3,77 εκατ. ευρώ (τα 2,6 εκατ. ευρώ από το JESSICA). Η μονάδα βιοαερίου θα εγκατασταθεί στη Δημοτική Ενότητα Πενταλόφου, Δήμου Ωραιοκάστρου.

2. Κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από βιοαέριο με τη χρήση βιομάζας ισχύος 1 MWe, από τη Δέλτα Αξιού Ενεργειακή Α.Ε., θυγατρική της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, συνολικού προϋπολογισμού 5,27 εκατ. ευρώ (τα 3,6 εκατ. ευρώ από το JESSICA. Η μονάδα βιοαερίου θα εγκατασταθεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Παρθενίου, Δήμου Χαλκηδόνος.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τις υπογραφές, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδ. Κωνσταντινόπουλος σημείωσε ότι η «καινοτόμος ιδιωτική πρωτοβουλία που θέλουμε, αξιοποιεί τους ευρωπαϊκούς πόρους με στόχο τη δημιουργία δεκάδων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση του ενεργειακού δυναμικού της περιοχής, αλλά και τη βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων της τοπικής γεωργικής και κτηνοτροφικής περιοχής».

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χριστόδουλος Αντωνιάδης, στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στη σημασία των έργων αυτού του μεγέθους και χαρακτήρα για τις περιοχές της Βορείου Ελλάδος, τόσο για περιβαλλοντικούς λόγους όσο και για την αύξηση της απασχόλησης.