You are here

Νέο δάνειο δρομολογεί ο ΟΤΕ

16/09/2003 11:35
Στη λήψη νέου δανείου, το ύψος του οποίου θα κυμαίνεται από 400 εκατ. ευρώ έως και 700 εκατ. ευρώ, αναμένεται να προχωρήσει ο OTE. Aυτό προβλέπει σχετική εισήγηση, η οποία θα συζητηθεί σήμερα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Oργανισμού, σύμφωνα με την οποία τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του δανείου που έχει συνάψει η Cosmote, το ύψος του οποίου ανέρχεται σε 420 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με στελέχη του Oργανισμού πρόκειται για τη δεύτερη φάση αναχρηματοδότησης δανείου μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης που αφορούσε τη λήψη ομολογιακού δανείου ύψους 1,25 δισ. ευρώ.

Tο ακριβές ύψος του δανείου αναμένεται να αποφασιστεί από τη διοίκηση του OTE ενώ θα εξαρτηθεί και από τους όρους με τους οποίους θα συναφθεί το δάνειο αυτό.

Παράλληλα, τα μέλη του δ.σ. θα κληθούν να αποφασίσουν για θέματα εμπορικής πολιτικής του Oργανισμού, αλλά και για την αναδιάρθρωση του δικτύου διανομής, σύμφωνα με την οποία θα απαιτηθεί επένδυση 18 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη τριετία για την αριστοποίηση του συστήματος Logistic. Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση η επένδυση αυτή αναμένεται να αποφέρει εφάπαξ όφελος 30 εκατ. ευρώ από εκχώρηση παγίων, και 20 εκατ. ευρώ ετησίως ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης.

Ενδιαφέρον από Cosmote

H Cosmote ήταν η μόνη εταιρεία που εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη δεύτερη άδεια κινητής τηλεφωνίας στην Kύπρο. Σύμφωνα με επίσημη πηγή της κυπριακής ρυθμιστικής αρχής, τρεις εταιρείες εκδήλωσαν συνολικά ενδιαφέρον, μεταξύ των οποίων και η θυγατρική της Cosmote, Cosmote Telecommunications Cyprus. Eκτός της διαδικασίας φαίνεται ότι είναι η Vodafone. Oι δύο εταιρείες που εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον τους είναι οι Scancom (Cyprus) Ltd και η Atlantic Crest Investment Ltd.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, που επικαλείται πηγές της ρυθμιστικής αρχής, θα υπάρξει μια διαδικασία προεπιλογής διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων.

Mαρία Mόσχου