You are here

O έλληνας πρωθυπουργός στο Νταβός

29/12/2015 10:49
Στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, στο περιθώριο του οποίου σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ θα υπάρξουν και «σημαντικές διαβουλεύσεις για το Κυπριακό», θα συμμετάσχει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 21 και 22 Ιανουαρίου, κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών την οποία και αποδέχθηκε, όπως ανακοινώθηκε στην Αθήνα.

Στο Νταβός θα βρίσκεται και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ παρόντες θα είναι και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέβιν Κάμερον, ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Στο περιθώριο του Φόρουμ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να έχει σημαντικές συναντήσεις για θέματα, όπως το προσφυγικό, η απομείωση του ελληνικού χρέους και η προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Νταβός θα έχει συναντήσεις με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Κατά τα λοιπά, το κεντρικό θέμα της φετινής 46ης συνάντησης στο ελβετικό θέρετρο, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο την πολιτική και οικονομική ελίτ του κόσμου, θα είναι η «Διαμόρφωση της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης» («Mastering the fourth Industrial Revolution»).

Το «παρών» αναμένεται να δώσουν 2,500 με 3,000 ηγέτες, επικεφαλής κυβερνήσεων, επιχειρηματικοί και οικονομικοί παράγοντες απ` όλο τον κόσμο.