You are here

Ο Κ. Παπούλιας επικεφαλής στη Σύνοδο Κορυφής

26/06/2012 08:46
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τεθεί τελικά επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου.

Η απόφαση ελήφθη ώστε η ελληνική συμμετοχή να είναι σύμφωνη με όσα ορίζουν τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα που εν προκειμένω απαιτούν εκπροσώπηση από πρωθυπουργούς ή αρχηγούς κρατών.

Προηγήθηκε ανάλογη γνωμοδότηση, δεσμευτικού χαρακτήρα, της νομικής υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στην κυβερνητική ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται:

«Στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 – 29 Ιουνίου 2012 στις Βρυξέλλες, της Ελληνικής Αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου θα έχει τηλεφωνικές επαφές με ομολόγους του».

Δεν μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες, Βενιζέλος - Κουβέλης

Κοινή ευρωπαϊκή αποστολή σε Βρυξέλλες, Φραγκφούρτη, Ουάσινγκτον και άλλες πρωτεύουσες μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών, όταν ο κ. Σαμαράς αναρρώσει και με σκοπό να προωθήσουν τα θέματα αναθεώρησης του Μνημονίου, αποφάσισαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης που είχαν από κοινού σχετική συνεννόηση, σε ανοιχτή ακρόαση, με τον Αντώνη Σαμαρά λίγο πριν από το εξιτήριο που έλαβε ο πρωθυπουργός από το Αττικό νοσοκομείο.

Οι κ.κ Βενιζέλος και Κουβέλης ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να μεταβούν στη Σύνοδο Κορυφής δεδομένου ότι σε αυτή δεν κατέστη δυνατόν να συμμετάσχει ο πρωθυπουργός.