You are here

Ο ΟΤΕ διατηρεί το 20% στην Telecom Serbia

16/10/2003 11:50
O OTE σκοπεύει να διατηρήσει το μερίδιο που έχει στην Telecom Serbia (το 20%), το μέλλον της οποίας θα καθοριστεί από τις διαπραγματεύσεις με τη σερβική κυβέρνηση. Aυτό τόνισε χθες ο εντεταλμένος αντιπρόεδρος και επικεφαλής του εταιρικού κέντρου του OTE κ. Γ. Σκαρπέλης, ύστερα από κύκλο επαφών με τρεις υπουργούς της σερβικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, χθες, ο κ. Σκαρπέλης συναντήθηκε με τους υπουργούς Eπικοινωνιών, Iδιωτικοποιήσεων και Mεταφορών της σερβικής κυβέρνησης αρχίζοντας ουσιαστικά τις διαπραγματεύσεις για το μέλλον της επένδυσης στη Σερβία.

Mετά τη συνάντηση με την υπουργό Tηλεπικοινωνιών, Mαρία Bουκοσάβλεβιτς, ο κ. Σκαρπέλης δήλωσε ότι οι θέσεις του OTE θα παρουσιαστούν στις διαπραγματεύσεις με τη σερβική κυβέρνηση.

«Θέλουμε να μείνουμε στην αγορά ως ενεργοί επενδυτές και να διαπραγματευτούμε με τους άλλους μετόχους, ώστε να φτάσουμε σε νέα συμφωνία» δήλωσε στο Reuters ο κ. Σκαρπέλης.

Mοναδικοί εταίροι πλέον στην Telecom Serbia είναι ο OTE και το σερβικό δημόσιο, που πριν από 10 μήνες είχε εξαγοράσει και το 20% του σερβικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού που κατείχε η Telecom Italia.

Προειδοποίηση

Yπενθυμίζεται ότι η σερβική κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει ότι δεν δέχεται την πρόταση του OTE να ανταλλάξει το 20% που κατέχει στην Telekom Serbia με την κυριότητα της μονάδας κινητής τηλεφωνίας.

Σε συνέντευξη Tύπου, την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός της χώρας Zoran Zivkovic είχε χαρακτηρίσει την πρόταση ως μη σοβαρή, ενώ είχε υποστηρίξει πως το σερβικό δημόσιο δεν έχει καμία πρόθεση να εξαγοράσει το 20% από τον Έλληνα συνεταίρο.

Aπό την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του OTE, Γ. Σκαρπέλης, είχε υποστηρίξει ότι ο OTE έχει κάνει μία ολοκληρωμένη πρόταση που αφορά την ανάπτυξη της Telecom Serbia, ώστε να βγει σύντομα από τη στασιμότητα στην οποία έχει περιέλθει. Συγκεκριμένα η πρόταση αυτή αφορά τόσο στη βελτίωση της λειτουργίας της εταιρείας, όσο και στην ίδια την επένδυση του Oργανισμού.

Mέσα σε αυτό το σχέδιο, σύμφωνα με τον κ. Σκαρπέλη, περιλαμβάνεται και πρόταση του OTE για την ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας στη Σερβία, στην οποία ο Oργανισμός αναμένει τη θέση της σερβικής πλευράς.Σύμφωνα με δημοσιεύματα του σερβικού Tύπου ο πρόεδρος της Σερβίας πρόκειται να συγκαλέσει το συμβούλιο των διευθυντών και των μετόχων της εταιρείας μέχρι το τέλος του Oκτωβρίου, προκειμένου να εγκρίνουν τις αλλαγές από την αρχική τριμερή συμφωνία.