You are here

Οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2018

12/07/2018 18:12

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2018.

Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε, στην Αθήνα, η επίσημη παρουσίαση του αμερικανικού περιπτέρου, κατά την οποία ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής πενήντα δύο αμερικανικές εταιρείες έχουν δηλώσει συμμετοχή στην Έκθεση.

Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε, επίσης, στη μεγάλη σημασία που έχει η ΔΕΘ για την ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και υπογράμμισε ότι στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξει υψηλή εκπροσώπηση από την αμερικανική κυβέρνηση.

«Θέλουμε να αναπτύξουμε συνεργασίες με επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και φορείς για να γίνει η Θεσσαλονίκη επιχειρηματικό κέντρο των Βαλκανίων και μετά την έκθεση», σημείωσε ο κ. Πάιατ.

Στην αποστολή των ΗΠΑ θα περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η Microsoft, η Google, το Facebook, η Cisco, η Hewlett-Packard Enterprise, η ΙΒΜ, η Coca Cola και η Pfizer.

Ο κ. Πάιατ σημείωσε, παράλληλα, ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, η οποία επιστρέφει στην ανάπτυξη, ενώ υπογράμμισε ότι η φετινή ΔΕΘ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να σταλεί το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η χώρα είναι ανοικτή σε επενδύσεις.