You are here

Οι κορυφαίες επιλογές της Eurobank Equities

23/09/2019 15:01

Τα top picks της από την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και τις τιμές-στόχους τους περιγράφει η Eurobank Equities σε έκθεσή της για το ελληνικό χρηματιστήριο.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι πλέον το ΧΑ βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, καθώς οι τιμές των μετοχών των μη χρηματοοικονομικών εταιρειών έχουν μικρό περιθώριο περαιτέρω ανόδου καθώς διαπραγματεύονται κοντά στους ιστορικούς μέσους όρους αποτίμησης.

Αυτό που χρειάζεται για να δικαιολογηθούν υψηλότερες τιμές στο ταμπλό είναι οι επιδόσεις των ελληνικών επιχειρήσεων και κυρίως η αύξηση των κερδών πάνω από τον μέσο όρο, αξιοποιώντας τη διατηρήσιμη και πιθανόν επιταχυνόμενη ελληνική ανάκαμψη.

Το discount των μετοχών και τα σενάρια

Αν και οι σχετικές αποτιμήσεις των ελληνικών τίτλων δείχνουν ελκυστικές (με τα blue chips να εμφανίζουν discount 17% έναντι της Ευρώπης), με τα ομόλογα να δείχνουν περιθώρια περαιτέρω επαναξιολόγησης των ελληνικών μετοχών, η Eurobank δηλώνει ότι διστάζει να ανεβάσει τον πήχη για τις αποτιμήσεις μόνο και μόνο λόγω της «έκπτωσης» που εμφανίζουν έναντι των ομολόγων (με το σχετικό spread μερισματικών έναντι ομολογιακών αποδόσεων να κινείται σε υψηλά πολυετίας).

Όπως εκτιμά, δεδομένων και των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία, το risk premium των μετοχών αναμένεται να αυξηθεί, μετριάζοντας τις επιπτώσεις από τυχόν περαιτέρω αποκλιμάκωση των ομολογιακών αποδόσεων.

Ως εκ τούτου, ενδεχόμενο rerating των ελληνικών τίτλων θα βασιστεί στην επιτάχυνση των δεικτών εμπιστοσύνης, που με τη σειρά τους θα επηρεαστούν από πιο στιβαρή αύξηση των εταιρικών κερδών και επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης.

Τα top picks

Πιστεύουμε ότι οι επενδυτές θα πρέπει πλέον να στοχεύσουν σε μετοχές με προοπτικές αξιοποίησης μιας ανάπτυξης ισχυρότερης των εκτιμήσεων, σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Η ίδια προτείνει μετοχές με υψηλό μέρισμα, όπως ο ΟΠΑΠ, ισχυρές ταμειακές ροές όπως η Jumbo, ενώ από τις τράπεζες, ξεχωρίζει την Alpha BankΑΛΦΑ -3,67% καθώς έχει ισχυρές προοπτικές επιδιόρθωσης του ισολογισμού της.

Η χρηματιστηριακή δίνει σύσταση buy και για τις τρεις μετοχές, με στόχο τα 11,8 ευρώ για τον ΟΠΑΠ (περιθώριο ανόδου 29%), στα 2,2 ευρώ για την Alpha (περιθώριο 33%) και στα 19,4 ευρώ για την Jumbo (περιθώριο 14%).

Από τις μετοχές που καλύπτει, ξεχωρίζουν για τα περιθώρια ανόδου που εμφανίζουν οι μετοχές των Μυτιληναίος (buy με στόχο τα 14,4 ευρώ), Motor Oil (buy με στόχο τα 27,3 ευρώ) και Aegean (buy με στόχο τα 9,8 ευρώ).

Πηγή: Euro2day