You are here

Οι πρώτες αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μετά την ανακοίνωση των exit poll για τις Ευρωεκλογές

26/05/2019 20:27

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει υποστεί τη στρατηγική ήττα που επεδίωκε η Νέα Δημοκρατία», εξέφρασε ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά το πρώτο σχόλιό του, μετά την ανακοίνωση των εκτιμώμενων αποτελεσμάτων των exit poll.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV, o κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι θα «πρέπει να είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί», καθώς τα συγκεκριμένα ποσοστά αποτελούν εκτιμώμενα και όχι επίσημα αποτελέσματα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι «ένας από τους δύο μεγάλους πόλους του πολιτικού συστήματος, ακόμα και με αξιώσεις να επιτύχει μια νίκη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές», ενώ σημείωσε ότι τα τελικά αποτελέσματα θα αναλυθούν, προκειμένου το κυβερνών κόμμα να εξαγάγει τα συμπεράσματά του από την ψήφο των πολιτών.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία, όπως αναφέρουν πηγές της Πειραιώς, κάνει λόγο για εκτιμώμενα αποτελέσματα που σηματοδοτούν «μια μεγάλη πολιτική αλλαγή» στη χώρα.

«Ασχέτως του τελικού αποτελέσματος, ποτέ σε ευρωεκλογές που προηγήθηκαν των εθνικών εκλογών, ο νικητής δεν κέρδισε με διαφορά μεγαλύτερη του 4%», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, εκτιμώντας ότι διαφαίνεται μια «αδιαμφισβήτητη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ».

ΚΥΠΕ