You are here

Οι συνθήκες στη Μόρια προκαλούν πολιτική αντιπαράθεση

20/09/2018 13:38

Σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα εξελίσσεται στην Ελλάδα η κατάσταση που επικρατεί στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο.

Μετά τις συνεχείς καταγγελίες μη κυβερνητικών οργανώσεων και την προβολή που πήρε το θέμα από διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Έλληνας υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας απάντησε σήμερα στη Βουλή σε σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 63 εκατομμυρίων ευρώ για έργα συντήρησης και σίτισης στα ελληνικά νησιά που φιλοξενούν πρόσφυγες.

«Το μεγαλύτερο ποσό θα δαπανηθεί για την κατασκευή του καθαρισμού στη Μόρια», είπε ο κ. Βίτσας απορρίπτοντας, παράλληλα, τις κατηγορίες για αδιαφάνεια.  «Τα εκατομμύρια που παίρνουμε από την ΕΕ υπόκεινται σε ελέγχους και έχουμε πάρει από όλους άριστα», πρόσθεσε.

«Η Μόρια προσβάλλει το σύνολο της ανθρωπότητας και είναι σύμβολο εξαθλίωσης και κυβερνητικής ανικανότητας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτη προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει και οφείλει να ζητήσει μία μεγάλη συγνώμη.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για άμεση αποσυμφόρηση του καταυλισμού με μετακίνηση δύο χιλιάδων προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, μέχρι το τέλος του μήνα.