You are here

ΟΛΠ: Aναμένει αύξηση τζίρου

26/08/2009 09:29
Την εκτίμηση ότι ο ΟΛΠ θα κλείσει την χρήση 2009 με κέρδη ανάλογα με αυτά του 2008, παρά την οικονομική ύφεση, αναφέρει σε συνέντευξή του στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού κ. Νίκος Αναστασόπουλος. Ο κύκλος εργασιών αναμένεται να σημειώσει αύξηση της τάξης του 17%.

«Ο κύκλος εργασιών στο πρώτο εξάμηνο 2009 ήταν αυξημένος κατά 25%-30%», είπε στη συνέντευξή του στο πρακτορείο και τα αποτελέσματα μετά από φόρους θετικά. Τα μικρά κέρδη τους πρώτους έξι μήνες του έτους σημειώθηκαν παρά το πάγωμα των τιμολογίων, τις νέες συλλογικές συμβάσεις με τους εργαζόμενους, αλλά και τα 3,5 εκατ. ευρώ που κατέβαλε ως φορολογική διαφορά για τα έτη 2003 - 2007.

Ο κ. Αναστασόπουλος είπε ότι η Cosco Pacific θα αναλάβει από τον Οκτώβριο τον εκσυγχρονισμό και τη διαχείριση των προβλητών του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του Πειραιά για διάστημα τουλάχιστον 35 ετών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ αναμένει η φετινή χρονιά να είναι κερδοφόρα παρά την υποχώρηση των transit φορτίων. Ο ΟΛΠ έχει «παγώσει» τα τιμολόγια σε μία προσπάθεια να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά του, καθώς οι πελάτες του έχουν στραφεί σε άλλα λιμάνια λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν οι κινητοποιήσεις των λιμενεργατών στον Πειραιά. Ο ΟΛΠ επιδιώκει την αναβάθμιση του επιβατικού τμήματος του λιμανιού. Η αναβάθμιση θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του βασικού μετόχου, δηλαδή το Δημόσιο, που ελέγχει το 74% και τη χρηματοδότηση του έργου.