You are here

ΟΠΑΠ: Πρόγραμμα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων

30/09/2016 09:12
Ολοκληρωμένη υποστήριξη σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις επιδιώκει να προσφέρει ο ΟΠΑ μέσω του προγράμματος «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» που ανακοίνωσε χθες.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη-κυβερνητικό οργανισμό Endeavor, θα προσφέρει στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις:

Επαφές με ένα σημαντικό δίκτυο επιτυχημένων επιχειρηματιών και έμπειρων στελεχών της αγοράς που θα προσφέρουν συμβουλές και καθοδήγηση με στόχο να βοηθήσουν τις εταιρείες να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους.

Εκπαίδευση και στρατηγική υποστήριξη σε θέματα διαχείρισης οικονομικών, ανθρώπινου δυναμικού, branding και επικοινωνίας. Πρόσβαση σε επενδύσεις και τραπεζικό δανεισμό. Προοπτικές πρόσβασης σε αγορές του εξωτερικού.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε εκείνους, που η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως είναι ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η βιομηχανία τροφίμων και ποτών, καθώς και σε κλάδους με προοπτική ανάπτυξης, όπως οι νέες τεχνολογίες. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών τους θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 100.000 ευρώ και 50 εκατομμυρίων ευρώ και να απασχολούν μέχρι 250 εργαζόμενους. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχών έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Νοεμβρίου. Η επιλογή των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν θα γίνει με βάση μια σειρά ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων που αφορούν τόσο στην επιχείρηση όσο και τον ίδιο τον επιχειρηματία.