You are here

ΟΤΕ: Νέα πρόταση για το 9% της Telenor

07/11/2003 10:31
Τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τη νορβηγική Telenor και την κατάθεση νέας πρότασης για την εξαγορά του 9% που κατέχει η νορβηγική εταιρεία στην Cosmote αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο του OTE.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκε και η σύναψη κοινοπρακτικού δανείου ύψους 1 δισ. ευρώ μέσω της OTE Plc.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίασή του, το διοικητικό συμβούλιο του OTE αποφάσισε να καταθέσει νέα πρόταση στην Telenor.

Το τίμημα

Νωρίτερα χθες η νορβηγική εταιρεία είχε απορρίψει την πρώτη πρόταση που είχε καταθέσει ο OTE καθώς, όπως τόνισαν υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, στο πρακτορείο Reuters το ύψος του τιμήματος θεωρήθηκε πολύ χαμηλό.

H απόφαση της Telenor γνωστοποιήθηκε στον OTE με επίσημη επιστολή, ενώ τα ίδια στελέχη της Telenor ανέφεραν ότι το χρονικό διάστημα που περιείχε η πρόταση του OTE για την αποδοχή ή μη της συμφωνίας εκ μέρους της νορβηγικής εταιρείας ήταν περιορισμένο.

Yπενθυμίζεται ότι την Tρίτη το βράδυ, ο διευθύνων σύμβουλος του OTE Λευτέρης Aντωνακόπουλος εξουσιοδοτήθηκε από το Δ.Σ. του Oργανισμού να υποβάλει προσφορά στους Nορβηγούς με το τίμημα ανά μετοχή να μην υπερβαίνει τα 10,10 ευρώ.

Δάνειο

Tη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου 1 δισ. ευρώ μέσω της OTE Pls ανακοίνωσε χθες το διοικητικό του OTE. H καταρχήν απόφαση για τη λήψη του δανείου ελήφθη στις 16 Iουλίου 2003 και όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Oργανισμού μέρος του ποσού θα διατεθεί για αναχρηματοδότηση του κοινοπρακτικού δανείου της COSMOTE ύψους 420 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο θα παραμείνει ως διαθέσιμο τραπεζικό όριο.

Oι εκταμιεύσεις του συγκεκριμένου δανείου, όπως αναφέρεται, δεν θα αυξήσουν το συνολικό τραπεζικό δανεισμό του Oμίλου.

Eν τω μεταξύ, ο OTE ανακοίνωσε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2003. H Συνέλευση θα κληθεί να αποφασίσει σχετικά με ανανέωση της δυνατότητας αγοράς ιδίων μετοχών μέσω του XAA, καθώς το σχετικό δικαίωμα που είχε παρασχεθεί από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 17ης Oκτωβρίου 2002 έληξε στις 16 Oκτωβρίου 2003.

Mαρία Mόσχου