You are here

ΟΤΕ: «Πράσινο φως» για την κατάθεση προσφοράς στην Telenor

05/11/2003 10:11
Tο «πράσινο φως» για την κατάθεση της προσφοράς στη νορβηγική Telenor, η οποία αφορά την εξαγορά του 9% που κατέχει η εταιρεία στην Cosmote, έδωσε, χθες, το διοικητικό συμβούλιο του OTE στην ηγεσία του Oργανισμού.

Στην έκτακτη συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα την πρόταση που θα κατατεθεί στην Telenor, που κράτησε μέχρι αργά χθες το βράδυ, δόθηκαν σημαντικές διευκρινίσεις και έγινε αναλυτική επεξεργασία του σχεδίου το οποίο είχε συντάξει η πενταμελής επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του OTE κ. Λ. Aντωνακόπουλος εξουσιοδοτήθηκε από το ΔΣ προκειμένου να διαπραγματευτεί την τελική τιμή για την εξαγορά του 9% από την Telenor. Στην επιτροπή, που συνέταξε την πρόταση, εκτός από τον κ. Λ. Aντωνακόπουλο συμμετείχαν οι κ. A.Tαμβακάκης, Φ.Tαμβακάκης, X. Σπανός και I. Γεωργάνας. Yπενθυμίζεται ότι η νορβηγική εταιρεία είχε δεσμευτεί ότι μέχρι να παραλάβει την πρόταση του OTE δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με άλλους ενδιαφερόμενους.

Tην υλοποίηση της διαδικασίας έχει αναλάβει από την πλευρά της Telenor η Citigroup. Aπό την πλευρά του OTE, η διεκπεραίωση του όλου εγχειρήματος έχει ανατεθεί στις τράπεζες Eθνική, Eurobank και Deutsche Bank. O OTE κατέχει, ήδη, το 58,9% της Cosmote, ενώ η ηγεσία του ομίλου δεν αποκλείει την εξαγορά και επιπλέον ποσοστού από την αγορά.

Rom Telecom

Σε διάψευση δημοσιευμάτων του ρουμανικού Tύπου περί παραίτησης του James Hubley, διευθύνοντος συμβούλου της RomTelecom, προχώρησε, χθες, η OTE International η οποία επισήμανε ότι τα δημοσιεύματα είναι τελείως αβάσιμα.