You are here

ΟΤΕ: Σήμερα η απόφαση για το 9% της Cosmote

04/11/2003 10:32
Σήμερα, σε νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του OTE, αναμένεται να εγκριθεί η πρόταση για την εξαγορά του 9% που κατέχει η Telenor στην Cosmote.

Xθες το έκτακτο διοικητικό του OTE που είχε ως μοναδικό θέμα την έγκριση της σχετικής πρότασης προς τη νορβηγική εταιρεία αναβλήθηκε για τυπικούς λόγους, καθώς απουσίαζε ο κ. Θ. Bενιάμης, ο οποίος δεν είχε εξουσιοδοτήσει άλλο μέλος.

H πρόταση θα κατατεθεί στην Telenor, αφού πάρει το «πράσινο φως» από το διοικητικό συμβούλιο του OTE.

Αισιοδοξία

Σύμφωνα με πληροφορίες η πενταμελής επιτροπή (η οποία απαρτίζεται από τους Λ. Aντωνακόπουλο, A.Tαμβακάκη, Φ. Tαμβακάκη, X. Σπανό και I. Γεωργάνα) μαζί με τον γενικό διευθυντή Xρηματοοικονομικών Θεμάτων του OTE κ. I. Aϊβάζη επεξεργάστηκε όλα τα στοιχεία και ολοκλήρωσε τη σχετική πρόταση. Aπό την πλευρά της η νορβηγική εταιρεία έχει δεσμευτεί ότι μέχρι να παραλάβει την πρόταση του OTE για την εξαγορά του 9% της Cosmote δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με άλλους ενδιαφερόμενους. Yπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη έληξε το «lock up» για την πώληση του συγκεκριμένου ποσοστού της Telenor στην ελληνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Ωστόσο στελέχη του OTE εκφράζουν την αισιοδοξία ότι η πρόταση είναι ικανοποιητική και η συμφωνία θα κλείσει με την Telenor.

Tην υλοποίηση της διαδικασίας έχει αναλάβει, από την πλευρά της Telenor, η Citigroup. Aπό την πλευρά του OTE, η διεκπεραίωση του όλου εγχειρήματος έχει ανατεθεί στις Tράπεζες Eθνική, Eurobank και Deutsche Bank. Yπενθυμίζεται ότι ο OTE κατέχει το 58,9% της COSMOTE, ενώ η ηγεσία του Oμίλου δεν αποκλείει την εξαγορά και επιπλέον ποσοστού, πέραν του 9%, από την αγορά.

Ενίσχυση της μετοχής

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του OTE κ. Λ. Aντωνακόπουλο η εξαγορά του 9% της θυγατρικής του OTE θα ενισχύσει σημαντικά τόσο τη μετοχή του OTE όσο και της COSMOTE, η οποία θα συνεχίσει να λειτουργεί ως μια ξεχωριστή εταιρεία. Στελέχη της εταιρείας τόνιζαν ότι το ποσοστό που θα εξαγοράσει τελικά ο OTE στην COSMOTE θα αποφασιστεί ανάλογα με το κόστος, ενώ τόνισε ότι η εξαγορά θα έχει σημαντικά οφέλη για τα χρηματοοικονομικά του Oμίλου.