You are here

ΟΤΕ: Tον καλεί σε ακρόαση η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών

30/01/2009 09:33
Την επόμενη Πέμπτη πρόκειται να παιχτεί το επόμενο επεισόδιο της διαμάχης του ΟΤΕ με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Στη χθεσινή ολομέλεια της ρυθμιστικής αρχής αποφασίστηκε η κλήση του ΟΤΕ προκειμένου να δώσει τα επιπλέον στοιχεία που του έχουν ζητηθεί αναφορικά με τα νέα συνδυαστικά πακέτα του Οργανισμού.

Ο ΟΤΕ με προχθεσινή ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι παρατηρείται αδικαιολόγητη καθυστέρηση για την έγκριση των πακέτων, το σημαντικότερο από τα οποία είναι αυτό που προσφέρει απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις, καθώς και δωρεάν χρόνο ομιλίας προς κινητά αλλά και ευρυζωνική σύνδεση έναντι μόλις 40,90 ευρώ τον μήνα. Πακέτο, το οποίο, σύμφωνα με παρατηρητές της αγοράς, δύσκολα θα εγκρίνει η ΕΕΤΤ.

Πρόβλημα με εγκρίσεις τιμών δεν αντιμετωπίζει η Cosmote που παρουσίασε νέα προσφορά για το πακέτο Whats’ Up.

Οι χρήστες του τελευταίου μπορούν, έναντι μόλις 1 ευρώ και με μία ανανέωση 3 ευρώ ανά μήνα, να έχουν 1.000 λεπτά ομιλίας και video αλλά και 1.000 SMS προς άλλους κατόχους What’s UP κάθε μήνα για όλο το 2009.

Η υπηρεσία μπορεί να ενεργοποιηθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου. Στο μεταξύ, στα Σκόπια, απ’ όπου ετοιμάζεται να αποχωρήσει ουσιαστικά η Cosmote, η εκεί ρυθμιστική αρχή προκήρυξε εκ νέου διαγωνισμό για την εκχώρηση αδειών κινητής τηλεφωνίας 3ης γενιάς. Τέτοιες άδειες έχει η Cosmo-fon, που είναι σε διαδικασία πώλησης, και η T-Mobile.