You are here

Ούριος άνεμος στη Σοφοκλέους

02/10/2003 16:46
Έντονα ανοδικά κινήθηκε την Πέμπτη η Σοφοκλέους ξεπερνώντας σε ποσοστό ανόδου τις μεγάλες κεφαλαιαγορές της Ευρώπης.

Στην αιχμή της ανοδικής τάσης βρέθηκαν οι ΔΕΚΟ, όπως οι ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος καθώς βαίνουν προς μετοχοποίηση, καθώς και η ΕΧΑΕ.

Θετικό ήταν το κλίμα και στον τραπεζικό κλάδο, όπου όλες οι μετοχές (με την εξαίρεση της Τράπεζας της Ελλάδος) κατέγραψαν κέρδη. Η Εθνική Τράπεζα ενισχύθηκε κατά 2,42%, η Εμπορική κατά 3,57%, η Alpha Bank κατά 1,24% και η Eurobank κατά 1,34%.

Σημαντική συμβολή στην άνοδο του Γενικού Δείκτη, τέλος είχαν και οι τηλεπικοινωνίες που αποτέλεσαν στήριγμα της Σοφοκλέους στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις. Ο ΟΤΕ συνέχισε το ανοδικό σερί του μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αύξηση της συμμετοχής του στην Cosmote, ενώ αντίθετα η μετοχή της Panafon απώλεσε τα αρχικά κέρδη που κατέγραφε ενόψει της διανομής μερίσματος ύψους 0,11 ευρώ.

Όλοι οι επιμέρους κλάδοι κινήθηκαν ανοδικά, ενώ ξεχώρισαν με τα κέρδη τους οι Εκδόσεις-Εκτυπώσεις, οι Κλωστοϋφαντουργίες, τα Διυλιστήρια και οι Εταιρείες Χονδρικού Εμπορίου.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.052,86 μονάδες ενισχυμένος κατά 2,02%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 119 εκατ. ευρώ.