You are here

Π. Καμμένος: Ο Τσίπρας γνώριζε αλλά δεν εγκρίνει το plan B για τις Πρέσπες

15/10/2018 11:04

Ενήμερος αλλά όχι σύμφωνος ήταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός για το εναλλακτικό σχέδιο έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών το οποίο παρουσίασε στις ΗΠΑ ο Πάνος Καμμένος, όπως υποστήριξε σήμερα ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας.

«Ούτε υποκαθιστώ τον Πρωθυπουργό, ούτε κανέναν. Από την στιγμή που αρνήθηκα τη συμφωνία κατέθεσα μια πρόταση. Στην πολιτική δεν μπορείς να είσαι μια άρνηση και όταν είσαι ενώπιον του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και στη δική σου άρνηση πρέπει να κάνεις μια εναλλακτική πρόταση. Την εναλλακτική πρόταση την ξέρει ο Τσίπρας αλλά δεν την έχει εγκρίνει ως εθνική γραμμή και εθνική πολιτική» δήλωσε ο κ. Καμμένος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι παίζουν κρυφτούλι καθώς παρά τη διαφωνία τους με τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν καταθέτουν εναλλακτική πρόταση.

Αναφορικά με τις σχέσεις των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ και το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι βρίσκεται πάντα σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό προσθέτοντας ότι οι λόγοι δημιουργίας της συγκυβέρνησης συνεχίζουν να υφίστανται. «Ποτέ δεν είπαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ταυτιστήκαμε ιδεολογικά. Είπαμε να συμμετέχουν οι ΑΝΕΛ σε μια κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης. Εμείς δεν βρεθήκαμε με τον Τσίπρα μαζί για να του κρύψω τα υποβρύχια όπως έκανε ο Βενιζέλος στον Σαμαρά. Είμαστε σε πλήρη αρμονία με τον Αλέξη Τσίπρα» κατέληξε ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας.