You are here

«Πάγωμα» τιμών υποσχέθηκαν 5 πολυεθνικές στον Κ. Κουλούρη

29/09/2003 14:53
Υποσχέσεις ότι δεν θα αυξήσουν τις τιμές τους μέσα στους επόμενους μήνες και ότι θα προσπαθήσουν να τις μειώσουν μέσα στο 2004 έδωσαν οι εκπρόσωποι 5 πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο των απορρυπαντικών και των ειδών υγιεινής και καθαριότητας (Unilever, Colgate-Palmolive-Henkel-L'Oreal, P&G) στον υφυπουργό Ανάπτυξης Κ. Κουλούρη.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός, οι εταιρείες το απέδειξαν ότι οι αυξήσεις τους είναι κάτω από πληθωρισμό το 2003. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εταιρείες αυτές έχουν κατηγορηθεί ότι πωλούν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα πολύ ακριβότερα απ' ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αναλύοντας την πολιτική του, ο υφυπουργός είπε ότι βασικό στοιχείο αυτής είναι να εκθέτει με δημόσιες δεσμεύσεις τις επιχειρήσεις στην αγορά ώστε να έχουν προβλήματα αν δεν τηρούν αυτές τις δεσμεύσεις. Δήλωσε τέλος ότι την Πέμπτη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα συναντηθεί με τις καταναλωτικές οργανώσεις αλλά και εκπροσώπους του ΣΕΒ, του ΣΕΣΜΕ και των άλλων παραγωγικών τάξεων.

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα για αυξήσεις στα ασφάλιστρα είπε ότι δεν έχει συναντηθεί με τις ασφαλιστικές εταιρείες ούτε έχει κάποια σχετική ενημέρωση από αυτές.

Δήλωσε ωστόσο ότι είναι κάθετα αντίθετος σε κάθε αύξηση ενώ διετύπωσε απειλές εναντίον των εταιρειών λέγοντας ότι «προς το τέλος του χρόνου εδώ θα είμαστε να το συζητήσουμε με όσες από αυτές θα μείνουν». Δηλαδή άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ακόμη και κλεισίματα ασφαλιστικών εταιρειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας.